Inšpekcija

Moderator: Mirko Zbačnik

sm
Računovodja
Računovodja

Inšpekcija

Odgovor Napisal/-a sm »

Imamo davčno, v končni fazi. Danes pride inšpektor kao na razgovor. ALi ima že zapisnik, ali ga mora poslati po pošti. Kako gredo roki pritožbe, Bi prosila na kratko postopek. Vnaprej hvala
sipi
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sipi »

Mi smo imeli pred kratkim davčno inšpekcijo. Predvidevam ,da imaste končni razgovor, na katerem vam bo inšpektor povedal, kaj je bilo ugotovljeno, zapisnik pa dobite v roku 15. dni, tako je bilo pri nas.
Kar pa se tiče pritožbe zoper zapisnik pa ne vem rokov, pri nas namreč ni bilo ugotovljenih napak.
*Sandra*
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Sipi, blagor ti!!!
SM, ti pa končanem postopku posreduj kakšne izkušnje, informacije... ta čas pa močno držimo pesti!!!! Inšpekcije pa še nismo imeli, da bi lahko svetovali.Na srečo!
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Sm, poglejte si 108., 110. člen Zakona o davčnem postopku, tam vse lepo piše. Tudi mi smo imeli inšpekcijo in je bilo vse v redu, tako, da povabila na sklepni razgovor pred izdajo zapisnika ni bilo.
Lp
nitka
Začetnik
Začetnik

Re: Inšpekcija

Odgovor Napisal/-a nitka »

sm napisal/-a:Imamo davčno, v končni fazi. Danes pride inšpektor kao na razgovor. ALi ima že zapisnik, ali ga mora poslati po pošti. Kako gredo roki pritožbe, Bi prosila na kratko postopek. Vnaprej hvala
SM, po petnajstih dneh prejmete zapisnik. Menim da so vam že včeraj približno povedali kaj bo v zapisniku. Po prejemu zapisnika imate deset dnevni rok da podate pripombe na zapisnik, nato prejmete odločbo
(v kolikor so pripombe ustrezno argumentirane jih upoštevajo) Po prejeti odločbi pa imate 8 dni za pritožbo na odločbo.

Po prejemu odločbe imate 30 dnevni rok za poravnavo vseh obveznosti - lahko pa na svojo DURS pošljete prošnjo za obročno odplačilo.

Smo imeli davčno prejšnji mesec
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

NA KOLIKO ČASA PA HODI V PREGLED DAVČNI INŠPEKTOR IN KAJ NAJVEČ PREGLEDUJE. MI SE JIH NE BOJIMO, SAJ POSLUJEMO KOREKTNO IMELI PA SMO JIH LETA 1999.

:oops: [/url]
sipi
Računovodja
Računovodja

Tudi mi smo jih imeli prvič leta 1999, pa pred enim mesecem tudi, tak, da ne moreš vedeti kdaj dobo prišli, samo pripravljen moraš biti vsak dan na usoden klic.
*Sandra*
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

A gleda inšpekcija tudi tekoče leto? Po moje ne glede, če imaš vse ažurno poknjiženo, kar je od sedaj, ali pač?
legi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a legi »

Po moje ne gleda tekoče leto, saj še ni zaključeno. Do zaključka poslovneg aleta pa imamo možnost tudi popravljati napake.
Načeloma gleda leto nazaj, lahko pa se odloči tudi za pregled določenih zadev za par let nazaj, če se pojavi kakšen sum oz. če so ugotovljene zadeve napačne in se lahko povezujejo iz prejšnji let.

lp
sipi
Računovodja
Računovodja

Da vas ponovno razočaram. Pri nas so letos gledali obdobje januar-avgust 2005, se pravi tekoče zadeve.
*Sandra*
Atlanta
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Atlanta »

Drži, lahko gleda tudi čisto tekoče zadeve (ali jih bo ali ne, je pač stvar njegove/njene presoje...). Da stvari niso poknjižene ipd. ni najbolj priporočljiv izgovor :sklovn:
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Mislim, da ne bo čisto držalo, da je obdobje pregleda odvisno od inšpektorjeve presoje. Ob prihodu vam mora vročiti sklep o inšpekcijskem pregledu, kjer je natančno določeno obdobje in vsebina pregleda. V kolikor ugotovi večje nepravilnosti ima možnost za razširitev sklepa - tako glede obdobja, kot glede vsebine.
Tekoče lahko kontrolirajo DDV, kontrola celotnega poslovanja tekočega leta pa mislim, da je bolj izjema, kot pravilo.
slava
Odgovori