Glede na to, da je skoraj konec leta in bo prav kmalu potrebno oddati zaključne račune, jaz pa sem z vsem skupaj v zaostanku, ker sama vodim poslovne knjige za moža , ki ima sp. Imam kar nekaj vprašanj, za vse tiste, ki se v vodenje poslovnih knjig bolje razumete.
1. Zanima me kako je po ta novem z regresom za prehrano obrtnika. Moj mož ima pretežno delo na terenu. Do sedaj sem mu obračunavala kilometrino in dnevnice ter mesečni regres za prehrano, sedaj pa ne vem kako je s tem.
2. Še bolj pa me muči tole vprašanje. Mož je od 30.11.2005 na bolniški, saj je bil zaradi tumorja na črevesju na operaciji in predvidevam da bo na bolniški še kar nekaj časa...zdaj pa me zanima kako je z obračunavanjem in plačilom prispevkov zanj.
Vem, da so to zelo osnovna vprašanja, a meni bi zelo veliko pomenila, če bi mi katera odgovorila nanje.
Lepe praznike in srečno 2006.
Lp
Vrtnica
Regres za prehrano obrtnika
Moderator: Mirko Zbačnik
Regres za prehrano obrtnika
vrtnica
Spoštovana,
1. Glede na to, da je njegovo delo pretežno terensko mu lahko obračunate le kilometrino in regres za prehrano 1.300,00 SIT/dan (po uredbi o povračilo stroškov Uradni list št. 142/2004 4. člen 3.odstavek - in še dopolnilo iz junija - trenutno nimam te številke uradnega lista).
2. Prispevki za socialno varnost v bolniškem staležu se plačajo do 30 delovnih dni in potem gredo v breme ZZZS, če gre za neprekinjeno bolniško (na podlagi odločbe zdravniške komisije).
Lp
1. Glede na to, da je njegovo delo pretežno terensko mu lahko obračunate le kilometrino in regres za prehrano 1.300,00 SIT/dan (po uredbi o povračilo stroškov Uradni list št. 142/2004 4. člen 3.odstavek - in še dopolnilo iz junija - trenutno nimam te številke uradnega lista).
2. Prispevki za socialno varnost v bolniškem staležu se plačajo do 30 delovnih dni in potem gredo v breme ZZZS, če gre za neprekinjeno bolniško (na podlagi odločbe zdravniške komisije).
Lp
-
atis servis
- Začetnik

na obrazcu za social.varnost zasebnika vpišete število ur ki jih ima zasebnik v bolniški do 30 dni in kasneje nad 30 dni, pri bolniški nad 30 dni se vpišejo samo ure, brez zneskov, zraven pa se priloži še bolniški list, ki naj bo na zadnji strani potrjen s strani zasebnika ter vse skupaj oddate na durs.