knjiženje prihodka
Moderator: Mirko Zbačnik
knjiženje prihodka
Prosim vas, če mi lahko kdo pojasni, kako se knjiži (ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO) dnevni prihodek s.p. (storitvena dejavnost): Ali se tako kot nekdaj vpisuje dnevno v KNJIGO PROMETA na osnovi računov, potem pa se 14 dnevno prenaša na osnovi TEMELJNICE v knjigo PRIHODKOV IN ODHODKOV. Kateri obrazec knjige prihodkov in odhodkov je najpogostejši? Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljen!
Ni mi ravno jasno na kakšen načib bi ti 14-dnevno prenašal v knjigo prihodkov in odhodkov. Verjetno si še v času prometnega davka, ker knjige prometa ni več, če se ne motim jo je nadomestila knjiga izdanih računov ko smo prešli na DDV.
Tudi jaz delam enostavno knjigovodstvo in vsak posamezni račun knjižim na prihodek in v knjigo prihodkov in odhodkov hkrati pa mi ga vrže še v knjigo izdanih računov.
Upam, da sem kaj pomagala!
lp, valerija
Ni mi ravno jasno na kakšen načib bi ti 14-dnevno prenašal v knjigo prihodkov in odhodkov. Verjetno si še v času prometnega davka, ker knjige prometa ni več, če se ne motim jo je nadomestila knjiga izdanih računov ko smo prešli na DDV.
Tudi jaz delam enostavno knjigovodstvo in vsak posamezni račun knjižim na prihodek in v knjigo prihodkov in odhodkov hkrati pa mi ga vrže še v knjigo izdanih računov.
Upam, da sem kaj pomagala!
lp, valerija
Valerija, zelo si mi pomagala in se ti prisrčno zahvaljujem.
Torej, če povzamem: Za statusno obliko s.p. - storitvena dejavnost (nisem zavezanec za DDV) za vodenje evidenc po sistemu enostavnega knjigovodstva vodim:
- knjigo prihodkov in odhodkov (lahko oblikujem excelovo tabelo) v katero direktno vpisujem tudi zneske mojih izdanih računov.
- register opredmetenih osnovnih sredstev
- prosim,popravi me, če mogoče še kaj?
Še enkrat hvala za tvojo pomoč, pozdrav Lado.
Torej, če povzamem: Za statusno obliko s.p. - storitvena dejavnost (nisem zavezanec za DDV) za vodenje evidenc po sistemu enostavnega knjigovodstva vodim:
- knjigo prihodkov in odhodkov (lahko oblikujem excelovo tabelo) v katero direktno vpisujem tudi zneske mojih izdanih računov.
- register opredmetenih osnovnih sredstev
- prosim,popravi me, če mogoče še kaj?
Še enkrat hvala za tvojo pomoč, pozdrav Lado.
Valerija, prosim te, povej mi še, ali se knjiga ostalih terjatev in obveznosti, ter knjiga
terjatev do kupcev in obveznosti do dobaviteljev dobi v knjigarnah, ali jih lahko sam oblikuješ s predpisanimi kolonami?
(Kljub temu, da je danes 13. in še petek za povrh, sem zaradi tvoje prijaznosti izvedel že veliko, hvala.)

terjatev do kupcev in obveznosti do dobaviteljev dobi v knjigarnah, ali jih lahko sam oblikuješ s predpisanimi kolonami?
(Kljub temu, da je danes 13. in še petek za povrh, sem zaradi tvoje prijaznosti izvedel že veliko, hvala.)
Knjiga ostalega se verjetno dobi v knjigarni, terjatve do kupcev pa so neplačani prihodki, obveznosti do dobavutekhev pa neplačani odhodki, ki jih moraš narediti na 31.12. tako, da to lahko oblikuješ sam.
Kaj konkretno pa se dobi v knjigarnah pa nimam pojma, ker imam računalniški program. Ti si verjetno s.p., ki boš računovodstvo delal sam. Jaz ti predlagam, da si omisliš kakšen program, ker je lažje, pa še v stroške ti gre.
lp
Kaj konkretno pa se dobi v knjigarnah pa nimam pojma, ker imam računalniški program. Ti si verjetno s.p., ki boš računovodstvo delal sam. Jaz ti predlagam, da si omisliš kakšen program, ker je lažje, pa še v stroške ti gre.
lp