Nadgradnja programa zaradi spremembe DDV-ja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
g123
Novinec
Novinec

Nadgradnja programa zaradi spremembe DDV-ja

Odgovor Napisal/-a g123 »

Zivjo,

Zanimam me, koliko placujete za razlicne nadgradnje knjigovodskih programov (zaradi spremembe predpisov, zakonov, DDV-ja). Konkretno za to spremembo, ki bo zacela veljati 1.5.

Katere programe uporabljate?

lp,

G.
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Sigurno uporabljamo različne programe in imamo tudi različne pogodbe s programerji. V mojem primeru je tako, da letno za posodobitev programa - nadgradnje plačam; letos je bilo 40.000,00 sit neglede na to kakšne so spremembe in posodobitve.

Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko povem še to, (mislim da z Lidijo uporabljava isti program), da je pogodba še cenejša, če vzdržujete program preko interneta. Število nadgradenj ni omejeno!

Mirk:D
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Nadgradnja programa preko interneta z vzdrževalno pogodbo za eno leto me stane 56.000,00 sit brez DDV, ne glede na število novih verzij programa. Iz dosedanjih izkušenj jih je bilo na leto od 1 do 5, odvisno od sprememb zakonodaje.

Magda
g123
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a g123 »

Zamima me zato, ker smo sedaj dobili racun za nadgradnjo in je cca 90.000 SIT. Se je kaj pomembnega spremenilo poleg DDV-ja spremenilo ali je to samo finta za "cuzanje" denarja od strank.

lp,
G
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Pri večini programerskh hiš sta možni dve opciji:
1. podpis pogodbe za fiksni znesek, dolžni so narediti vse popravke ki jih prinaša spremenjena zakonodaja.
2. ne podpišete pogodbe in plačujete nove verzije programa, navadno dobite popust za novo verzijo.

Spremembe s 1.5. so zelo obsežne, ne samo glede zakonodaje ampak se močno spremeni tudi knjiženje.

Lp
Nataša
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Vprašanje za NATAŠO

Kakšne so spremembe v knjiženju. Ali je to glavna knjiga lai samo knjiženje DDV, da me ne bi program kaj "nafarbal". Mislim, da je sprememba samo na področju izvoz uvoz.
Prosim za odgovor
Lilijana
Moja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Moja »

Nadgradnjo DDV so pri nas zaračunali cca. 25.000 SIT. Drugače plačamo vsako storitev programerjev posebej, ker jim ne plačujemo za vzdrževanje.
LP!
Moja
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Osebno bom prvih nekaj mesecev ročno preverjala obračune, ker ti prehodi nikoli niso povsem brez napak (tudi mene program kdaj nafarba). So pa spremembe samo pri uvozih in izvozih, vendar jih ni malo.

Lp
Nataša
Odgovori