Večkrat sem že zasledil podatek, da bi se naj počasi uvajali vsi na dvostavno knjigovodstvo. Tudi to, da se je z novim letom nekaj v zvezi tega že spremenilo. Želel bi informacijo, kaj so kriteriji, ki določajo, da ne moreš kot s.p. imti več enostavneha knjigovodstva in moraš spremeniti.
Hvala lepa.
Enostavno in dvostavno knjigovodstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Pogoje imate na izjavi, s katero ste se opredelili, kako boste vodili knjige v letu 06 in ste jo oddali durs-u v dec 05:
Na podlagi podatkov iz odmerne odločbe za davek iz dejavnosti za leto 2004 in bilance stanja za leti 2004 in 2003 oz.zadnje odmerne odločbe sem ugotovil-a, da
a) presegam
b) ne presegam
vsaj dveh izmed naslednjih meril:
• da povprečno število zaposlenih ne presega 3
• da so letni prihodki nižji od 10,000.000 SIT
• da povprečna vrednost aktive na začetku in koncu leta 2004 ne presega 6,000.000 SIT
V poslovnem letu 2006 bom vodil-a poslovne knjige:
a) po sistemu enostavnega knjigovodstva
b) po sistemu dvostavnega knjigovodstva
Na podlagi podatkov iz odmerne odločbe za davek iz dejavnosti za leto 2004 in bilance stanja za leti 2004 in 2003 oz.zadnje odmerne odločbe sem ugotovil-a, da
a) presegam
b) ne presegam
vsaj dveh izmed naslednjih meril:
• da povprečno število zaposlenih ne presega 3
• da so letni prihodki nižji od 10,000.000 SIT
• da povprečna vrednost aktive na začetku in koncu leta 2004 ne presega 6,000.000 SIT
V poslovnem letu 2006 bom vodil-a poslovne knjige:
a) po sistemu enostavnega knjigovodstva
b) po sistemu dvostavnega knjigovodstva
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V kolikor imate možnost (znanje), vam predlagam dvostavno knjigovodstvo. Tako boste imeli vse bolj pregledno in enostavno. Ne glede na "neizpolnjevanje" pogojev, se lahko odločite tudi za dvostavno knjigovodstvo.
Super, ko nisem toliko prisoten me nekdo obdaruje z -, me veseli, tako imam dokaz da sem, da obstajam
.
Super, ko nisem toliko prisoten me nekdo obdaruje z -, me veseli, tako imam dokaz da sem, da obstajam
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pa ne, da vam je prišlo do živega, Mirko. Saj smo že ugotovili, da se plusi in minusi delijo brez obrazložitve. Jaz sem v nekaj prispevkih stopila v bran knjig.servisov, ko so "pljuvali" po njih in sem v zelooo kratkem času "fasala" kar nekaj minusov.elektrik napisal/-a:Super, ko nisem toliko prisoten me nekdo obdaruje z -, me veseli, tako imam dokaz da sem, da obstajam.
Se pa strinjam z vami, kar se tiče vodenja knjig po sistemu dvostavnega knjigovodstva. Bolj je pregledno, več podatkov ti je na voljo, zlasti pri sestavljanju vsakovrstnih poročil. In enostavno ne pomeni vedno enostavno in poleg KPO je potrebnih še precej drugih evidenc.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
In če ti program ne omogoča vodenje saldakontov, lahko to stanje ugotovimo le z inventuro.... . Sem absolutno za dvostavno in seveda za servise.... .
Ti plusi in munusi me ne ganejo. Večinoma so res odraz nelega stanja, a ker je forum dostopen vsem, so lahko tudi način nagajanja. To pa me absolutno ne gane, nasprotno, veseli!
Ti plusi in munusi me ne ganejo. Večinoma so res odraz nelega stanja, a ker je forum dostopen vsem, so lahko tudi način nagajanja. To pa me absolutno ne gane, nasprotno, veseli!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko