OPERATIVNI LIZING

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
NAJI
Začetnik
Začetnik

OPERATIVNI LIZING

Odgovor Napisal/-a NAJI »

Pozdravljeni!
Smo s.p. in imamo tovorno vozilo na operativni lizing.Kamiona nimamo na osnovnih sredstvih, v stroške dajemo najemnino. V sklepih imamo zapisano, da se kamion rabi 100 % za poslovni namen. Ali zadostuje mesečni popis voženj(zbirni nalog) in se stanje števca ob koncu leta ujemo s prevoženimi kilometri? Problem mi tudi nastane, ker mi ne prinesejo računov gorivo, ki se glasijo na s.p., tako, da ne morem dati v stroške. Kako bi lahko obračunala drugače stroške goriva??? Ima kdo kakšen nasvet?

Lep dan,Naji
NAJI
Začetnik
Začetnik

Ima kdo kakšen nasvet??????
Lep dan vsem, Naji
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

To, da vodite prevožene kilometre in se stanje na števcu in stanje iz naloga ujema, je pravilno. Stroškov goriva pa brez računov ne morete knjižiti, ker mora biti vsak poslovni dogodek dokumentiran. Potrebno bo šoferje obvestiti, da je zelo pomembno, da vam račune sproti prinašajo, druge rešitve vam ne znam svetovati.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Mogoče bi bilo dovolj, da nadrejeni zagrozi šoferjem, da bodo sami poravnali račun, ki ne bo z nazivom s.p., ker ga sam ne more upoštevati v stroških, saj s takim početjem škodujejo firmi.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Marjeticav hvala za vaše mnenje, tudi jaz tako razmišljam.

Lep pozdrav,Naji
Odgovori