Novoustanovljeni d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
biba 1
Začetnik
Začetnik

Novoustanovljeni d.o.o.

Odgovor Napisal/-a biba 1 »

Pozdrav!

Prav zaradi obdavčitve smo se odločili da zapremo s.p. in ustanovimo d.o.o.. Pa to sploh ni problem. Zmedena sem postala, ko sem prejela IOP na d.o.o. z datumom 31.12.05, ko še ni bil vpisan v sodni register.
To se pravi bilo je takole: sklep o ustanovitvi in vsa potrebna dokumentacija je bila oddana na sodišče konec decembra. Osnovni kapital je bil vplačan 24.12.05. Sklep o vpisu v sodni register je bil izdan 6.1.2006!
Z poslovanjem je d.o.o. lahko pričel konec januarja 2006!

Prejet IOP je na datum 31.12.05 in sicer za ustanovitveni kapital 2.100.000,00 sit + tisoč pa nekaj sit depozitnih obresti.

Mi lahko kdo od vas pojasni kaj to pomeni? Kam knjižim te obresti?
Ali moram potemtakem narediti bilanco za 2005 za d.o.o.???? :roll:

Res prosim za pomoč, na tem področju sem še začetnica :nevem: !

Hvala!
biba 1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a biba 1 »

Kaj mi nihče ne zna pomagat?

Dajte vsaj deliti misli....
Kako bi vi postopali?
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Vprašala bi na Ajpes! Ali pa bi naredila to bilanco, saj ob enih obrestih res ne more biti ne vem kaj. Kaj vse vas v d.o.o. še čaka, je to še najmanjši problem. Pa lep pozdrav in veliko uspeha!
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

Če sem prav razbrala, je bil sklep o vpisu izdan že v letu 2006(pričetek obstoja prevne osebe), torej v letu 2005 pravna oseba sploh še ni "obstajala" in po moje bilance za leto 2005 ni potrebno izdelati.
Urša SlikaSlika
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Pravna oseba - d.o.o. začne obstajati od dneva, ko družbeniki podpišejo družbeniško pogodbo, veljavne pravne posle pa lahko začne opravljati z dnevom vpisa v sodni register. :ssirok:
Odgovori