Povračila stroškov po potnih nalogih

Moderator: Mirko Zbačnik

sm
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sm »

V 100. členu jaz ne najdem takega navodila. Iz katerih besed si to tako razlagate.
tinči
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tinči »

sm napisal/-a:V 100. členu jaz ne najdem takega navodila. Iz katerih besed si to tako razlagate.
Dohodki, ki so določeni v 25. čl. ZDoh-1 se lahko izplačujejo v gotovini.
V 100. čl. ZDoh-1 pa so določena tudi povračila potnih stroškov, vendar za ljudi, ki niso zaposleni v npr. društvu. Ta povračila potnih stroško se
ne smejo izplačevati v gotovni. To sem zadnjič izvedela na seminarju o zaključnem računu v društvih, ki ga je organizirala ZRFR.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ja tinči to se pa z vami strnijam. Potne stroške iz delovnega razmerja- oziroma vsa izplačila po 25. členu zakona o dohodnini se lahko plačuje v gotovini ( brez omejitve zneska )

Avtorkse honoraje, pogodbe o delu ( podjemne ) in izplačila stroškov povezanih s tem pa ne. Omejitev je pa pri izplaču pot. stroškov pri prostovoljnih dejavnostih društev.

Pozdrav vsem,

MG
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a AAA »

Jaz bi pa še vedno rada zvedela kje piše (naš predsednik se hoče prepričati !???!).
In sicer to, da kot društvo ne moremo povrniti stroškov potovanj (dnevnice, km, hotelski stroški) kakor tudi povračila kotizacij za tekmovanja, razne druge stroške po računih-v gotovini.
Kajti kotizacije in male stroške vsi pobirajo samo v gotovini, kdo bo pa verjel fizični osebi in društvu, da bo dobil plačano preko TRR.

TOrej - prostovoljec založi stroške - in jaz mu moram povrniti na njegov TRR in ne v gotovini.

ZA TO TRDITEV BI RADA ZVEDELA KJE PIŠE - v 100.členu o dohodnini že ne.
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a AAA »

Glede na to, da ni odgovora, smatram, da so si nekje to izmislili in mi to prenašamo eden drugemu in zgubljamo čas z nepotrebnim iskanjem in preverjanjem.

Ne vem kako drugi, ampak take stvari meni ne pustijo mirovati, zato sprašujem na drugi način. DRUŠTVA, kako delate - ali izplačujete vse preko TRR ali še vedno upobljate blagajno.
Odgovori