Spet ID

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Spet ID

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Imam problem z enim od mojih rednih dobaviteljev. Na račun noče napisati moje ID številke (vpiše davčno brez pripone SI - oba sva davčna zavezanca)z razlago, da to ni potrebno. Ker sem v dilemi ostali dobavitelji mi ID pišejo, prav tako tudi jaz pri izstavitvi računov, prosim za vaše mnenje. Bolj kot berem zakon manj ni je jasno. [}:)]

Lidija
bac
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bac »

Nič se ne sekiraj, če ti noče napisati.
V popravku ZDDV url.45/04 pise, da ID številka prejemnika računa ni več potrebna.
Nujno jo mora napisati izdajatelj računa, ID ali pa davčne številke prejemnika, če je ta iz Slovenije pa ni več NUJNA!!!!
On pa mora imeti ID:SI44444444, ne sme pa imeti davčna št.:SI44444444!

Upam, da sem ti kaj pomagala

lp
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Je dovolj "ID" ali mora biti na izdanem računu izpisan cel naziv "identifikacijska številka za DDV"?

Gorazd
bac
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bac »

Oznako za ID zakon in predpis ne določujeta; lahko je ID št. za DDV, lahko je IDENT.ZA ŠT., lako je samo ID:SIxxxxxxxx

Bac
el
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a el »

Dobila sem svoj prvi račun za pridobitev materiala iz skupnosti. Podatki o izdajatelju so na obrazcu natisnjeni(predtiskan obrazec) in ID dobavitelja nima predpone IT (dobavitelj je iz Italije). Ko sem ga poklicala, mi je rekel, da pri njih to ni obvezno. Moram vseeno vztrajati, da račun popravi, da si lahko obračunam in odbijem DDV?

El
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

V kolikor je navedena št. brez predpone, potem to ni ID v smislu DDV. Za uveljavljanje vstopnega davka je nujno da je ID popolna.
Na seminarju zveze RFR je bilo govora ravno o Italijanih, da se jim ne ljubi navajati točnih podatkov oz. popravljati že izdanih računov. Predavateljica je opozorila, da bo DURS glede tega zelo strikten.
Dvomim da pri njih ni obvezno navajati popolne ID, saj naj bi bil ZDDV usklajen z ostalimi državami.

Lp
Nataša
Odgovori