Prvič se srečujem z možnostjo vodenja posl.knjig za društvo z gostinsko dejavnostjo.Ali mi lahko kdo pove čim več, kakšne so razlike med sp in društvom, bilance, kontni plan,zakon, ddv,razni obrazci.Mislim da za gostinsko dejavnost-bife ni toliko zakomplicirano.Čim več okrog te teme prosim.
Hvala že v naprej !
društvo-gostinska dejavnost
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: društvo-gostinska dejavnost
Sploh ni enostavno društvo. Vsaj meni osebno so bližje d.o.o.-ji.m3 napisal/-a:Prvič se srečujem z možnostjo vodenja posl.knjig za društvo z gostinsko dejavnostjo.Ali mi lahko kdo pove čim več, kakšne so razlike med sp in društvom, bilance, kontni plan,zakon, ddv,razni obrazci.Mislim da za gostinsko dejavnost-bife ni toliko zakomplicirano.Čim več okrog te teme prosim.
Hvala že v naprej !
Kar pa se gostinske dejavnosti tiče je sploh ena, ki jo ne obožujem.
Kontni plan je objavljen na tej http://www.si-revizija.si/publikacije/s ... rustva.pdf
Pri društvu je zelo potrebno paziti kaj jim piše v statutu. Jaz ima eno društvo, kjer piše, da ne smejo prodajati izdelkov - ker so pač take narave.
Enako kot če bi bil s.p. bo potrebno vodizi zaloge, delati inventure, voditi blagajno... niti ni toliko razlik - je pa z gostinsko dejavnostjo (moje mnenje) kar veliko dela.
Še kako bolj točno vprašanje potem pa še bolj točen odgovor.
Najprej pa res prebrati statut - tam notri je cel kup podatkov kaj se sme in kaj ne