Vem, da je ta tema obdelana ze x-krat, vendar nisem nasel odgovora za moj primer.
Situacija je sledeča:
Zaposlen sem v firmi, ki ima sedež v LJ, sedež poslovne enote pa je v MB. Pogodbo o zaposlitvi imam za delovno mesto poslovodje v PE Maribor. V pogodbi pa piše, da se delo opravlja po potrebi tudi na drugih lokacijah.
Sedaj ze nekaj casa delam v poslovni enoti LJ, vendar imam se vedno pogodbo za delovno mesto v Mariboru. Imam mesecni potni nalog, za sluzbeni avto za voznjo na delo v LJ.
Zanimam me, če mi pripadajo dnevnice in kako je z malico?
Za odgovor se vam Vsem vnaprej zahvaljujem
Dnevnice
Moderator: Mirko Zbačnik
Za delavca, ki pretežni del svojega delovnega tedna opravlja delo na terenu ( ali v drugi poslovni enote ) se ne izplačuje dnevnica ampak mu pripada malica v višini maksimalno 1300 sit na dan oziroma minimalno po kolektnivni pogodbi. Taka pot se ne šteje kot službena pot ampak kot delo na terenu oziroma delo izven lokacije na kateri ima delovno mesto.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
-
darjan_slo
- Novinec

Kot službena pot se šteje recimo obisk stranke, obisk sejma, obisk seminarja. To so poti, ki so enkratne in ne ponavljajoče. To pomeni, da delavec ne opravlja dela pretežno na terenu ( 4 - 5 x ne teden ).
če bi šli vi iz Mb - v Lj recimo na pomoč ob inventuri je to službena pot. Ker pa imate tam svoje "drugo" delovno mesto se to ne šteje kot službena pot.
Pozdrav vsem,
MG
če bi šli vi iz Mb - v Lj recimo na pomoč ob inventuri je to službena pot. Ker pa imate tam svoje "drugo" delovno mesto se to ne šteje kot službena pot.
Pozdrav vsem,
MG