ddv mesečno -tromesečno-polletno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
atis servis
Začetnik
Začetnik

ddv mesečno -tromesečno-polletno

Odgovor Napisal/-a atis servis »

zanima me samo nekaj, v preteklem letu je stranka opravila promet brez ddv v vvrednost 50 mio sit, vendar za mesec januar nismo preječi obr. ddv-o, ker je po mojih izračunih sedaj mesečni ddv zavezanec. tudi pri tistih ki so se lansko leto prijavili v sistem ddv in so dosegli promet pod 10 mio, za januar ostaja še naprej mesečni zavez. Lahko kaj dodate ali kar naredim na rezervo?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Za tistega, ki je dosegel 50 mio prometa, pokličite referentko, ki bo preverila, zakaj ni dobil obrazca.
Tisti, ki pa je lani postal identificiran zavezanec za ddv, pa mislim, da mora prvih dvanajst mesecev mesečno obračunavati ddv, ne glede na promet.
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Tudi jaz bi vprašala nekaj na to temo o DDV. Ali mi lahko poveste lestvico glede na kakšno višino prihodka se razporedi ali si mesečni, trimesečni ali polletni davčni zavezanec?
Lp in hvala za odgovor.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

1. za davčnega zavezanca, ki je v preteklem koledarskem letu dosegel promet v vrednosti do 10,000.000 SIT, je davčno obdobje koledarsko polletje,

2. za davčnega zavezanca, ki je v preteklem koledarskem letu dosegel promet od 10,000.000 SIT - 20,000.000 SIT, je davčno obdobje koledarsko trimesečje

3. za davčnega zavezanca, ki šele začne opravljati obdavčljivo dejavnost, je prvih 12 mesecev davčno obdobje koledarski mesec

4. za davčnega zavezanca, za katerega je predpisano davčno obdobje koledarsko polletje in pridobiva oziroma dobavlja blago znotraj EU, je davčno obdobje koledarsko trimesečje

5. za davčnega zavezanca, ki nima sedeža v Slo ter za prejemnika blaga oziroma storitev, ki ni identificiran za namene DDV in je plačnik DDV, je davčno obdobje koledarski mesec
Odgovori