Lep pozdrav
že na podlagi ure, ko to pišem, lahko razberete, kako me ta zadeva teži, zato bi prosila vaše mnenje...da bi bilo čimmanj težav...
Pred tremi dnevi je bil podan s strani mojega osebnega zdravnika predlog za podaljšanje bolniškega staleža nad 30 dni na zdravstveno komisijo, zaradi težav v nosečnosti. Dan za tem, pa sem v pogovoru z delodajalcem ugotovila, da imam še pravico izkoristiti nekaj dni letnega dopusta za leto 2003 ter celotni letni dopust za leto 2004, ki bi trajal vse do nastopa porodniškega dopusta sredi meseca julija 2004. Glede na navedeno bi vsekakor želela izkoristiti letni dopust, saj se ta čas še šteje v osnovo za nadomestilo v porodniškem dopustu, poleg tega mi bo letni dopust v primeru neizkoriščenosti propadel.
Zanima me, kateri postopek bi bil ustreznejši:
- da sporočim svojo odločitev osebnemu zdravniku (ali na kateri drugi naslov?) takoj, pred odločitvijo komisije in se postopek odločanja o odobritvi bolniškega staleža zaradi navedenega prekine ?,
- ali naj počakam na odločitev komisije, ki bo po mojem mnenju pozitivna, in pač ne uveljavljam bolniškega staleža in koristim dopust ? Zadeva bi bila v tem primeru verjetno dodatno kočljiva, saj je menda o odločbi zdravstvene komisije obveščen tudi delodajalec ?
Glede na to, da sem zaradi navedene zadeve te dni precej obremenjena, prosim za kakršnokoli mnenje, tudi z vidika delodajalca, za kar se Vam zahvaljujem.
Lep pozdrav Nia
Prekinitev bolniške - vaše mnenje prosim !
Moderator: Mirko Zbačnik
Moram vam sporočiti, da sem danes zjutraj izbrala prvo varianto, torej, da sem poklicala v ambulanto osebnega zdravnika, in postopek pri zdravstveni komisiji je umaknjen. 
Bi pa prosila za dodatno informacijo: ALI SE PRI OBRAČUNU BOLNIŠKEGA STALEŽA DO 30 DNI (v breme delodajalca) RAČUNAJO KOLEDARSKI DNEVI ALI DELOVNI DNEVI?
Za odgovor najlepša hvala Nia
Bi pa prosila za dodatno informacijo: ALI SE PRI OBRAČUNU BOLNIŠKEGA STALEŽA DO 30 DNI (v breme delodajalca) RAČUNAJO KOLEDARSKI DNEVI ALI DELOVNI DNEVI?
Za odgovor najlepša hvala Nia