Osebni avto - službeno vozilo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
klaudin
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Osebni avto - službeno vozilo

Odgovor Napisal/-a klaudin »

Prosim za pomoč in sicer;

samostojni podjetnik, nabavil osebno vozilo na finančni leasing, leasing smo vknjižili v gk, kakor tudi vse stroške, ki so nastali v povezavi z osebnim vozilom, razen stroškov goriva(izgubili vse račune za gorivo).
Na koncu leta po popisu števca ugotovili 75% prevoženih km v službene namene, zato smo za 25% stornirali vse stroške v zvezi z osebnim vozilom, tudi strošek amoritizacije. Ali je tako prav ?

In še nekaj, ker smo izgubili račune za gorivo, me zanima ali si lahko kot sp obračunamo strošek prevoza na delo po uredbi 31 sit kot prevoz med sedežem podjetja in poslovalnico podjetja?

Kaj pa če pot med sedežem podjetja in poslovalnico opravi prokurist, kaj mu obračunamo strošek prevoza na delo po 31 sit, ali kilometrino po 62 sit?

Hvala za odgovore in lep pozdrav :lol: :lol: :lol:
Klaudija
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Bilanca uspeha

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ja nekam čudno mi zveni to, da ste stornirali stroške. Stroški ostanejo v bilanci taki, kot so nastali. So pa to davčno nepriznani odhodki (po moje 6.9 v davčnem obračunu). Upam da ste pazili, da niste odbijali ddv-ja od teh računov - tudi od nabave vozila. Vsekakor pa ne morete sedaj obračunati še stroškov prevoza na isto vozilo. Če ste izgubili račune ste pač jih. Kupite si magna kartico.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

KNAP- klaudin govori o s.p. - ju. Tukaj se marsikaj lahko poknjiži drugače kot pri d.o.o., - ju. Paziti je potrebno samo, da vse te razmejitve stroškov zapišete v sklepe . DDV-ja si ne odbija, ker ni zavezanec.
Imate pa prav, da se ne more računati tudi kilometrina če imate službeni avto za službene in privat namene.

Prokuristo pa lahko obračunate in izplačate stroške in sicer isto kot če bi bilo zaposlen ( 31 za pot na delo in 62 za ostale poti )

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori