OBRAZEC DAVČNI OBRAČUN
Moderator: Mirko Zbačnik
OBRAZEC DAVČNI OBRAČUN
V Davčnem obračunu akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, je na prvi strani obrazca potrebno navesti vrsto obveznega socialnega zavarovanja.
Kako vpišemo, če je s.p. zavarovan kot občan in opravlja dopolnilno dejavnost? Ta vrsta zavarovanja ne spada v nobeno od navedenih kategorij.
Kako vpišemo, če je s.p. zavarovan kot občan in opravlja dopolnilno dejavnost? Ta vrsta zavarovanja ne spada v nobeno od navedenih kategorij.
DECO
Tudi jaz imam ta problem. V obrazcu so namreč samo tri vrste zavarovanj:
1. iz naslova opravljanja dejavnosti
2. iz delovnega razmerja
3. v skladu z drugim odst. 43. člena ZDoh-1 (sem spadajo prispevki, ki jih je zavezanec plačeval v tujini)
Po mojem tisti, ki plačuje prispevke kot občan in ima dopolnilno dejavnost, ne spada v nobeno od teh skupin. Enako tudi kmetje, ki opravljajo dopolnilno dejavnost.
Ali kdo ve kako je pravilno?
1. iz naslova opravljanja dejavnosti
2. iz delovnega razmerja
3. v skladu z drugim odst. 43. člena ZDoh-1 (sem spadajo prispevki, ki jih je zavezanec plačeval v tujini)
Po mojem tisti, ki plačuje prispevke kot občan in ima dopolnilno dejavnost, ne spada v nobeno od teh skupin. Enako tudi kmetje, ki opravljajo dopolnilno dejavnost.
Ali kdo ve kako je pravilno?
če mene vprašate je pisal te obrazce en pripravnik, ki ni imel blage veze o samostojnih podjetnikih in o davčni napovedi v praksi
mene osebno motijo na prvi strani
kako se izpolni ta rubrika, če je npr bil zavezanec del leta v delovnem razmerju, del leta zavarovan iz dejavnosti
kako jo izpolnit v primeru, če ni nikjer zavarovan
in še to kar so omenili predhodniki
edino rešitev vidim da napišeš na roko in opišeš dejansko stanje, ki ni tako kot ga je mogoče obkljukat
mene osebno motijo na prvi strani
kako se izpolni ta rubrika, če je npr bil zavezanec del leta v delovnem razmerju, del leta zavarovan iz dejavnosti
kako jo izpolnit v primeru, če ni nikjer zavarovan
in še to kar so omenili predhodniki
edino rešitev vidim da napišeš na roko in opišeš dejansko stanje, ki ni tako kot ga je mogoče obkljukat
baje bodo obrazci na voljo v papirnicah v ponedeljek ali torek.
Je pa program na prvi strani spletne strani www.racunovodja.com
Je pa program na prvi strani spletne strani www.racunovodja.com