Izplačilo plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Brankica
Nov član
Nov član

Izplačilo plače

Odgovor Napisal/-a Brankica »

Zanima me, kaj za zaposlenega pomeni, če se delodajalec odloči, da bo sedaj po novem na TRR izplačeval minimalno plačo, ostalo pa na "roke"? Kakšne slabosti pripelje to za sabo....
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

To pomeni, da imate v primeru bolniške nižjo osnovo, saj to kar prejmete na roko ni nikjer prikazano. Manj ste tudi kreditno sposobni, oziroma sploh niste, saj je minimalna plača tisti znesek, katerega delavec mora prejeti. Tudi osnova za pokoj.inval.zavarovanje je manjša. Vi kot prejemnik imate minimalne dohodke, posledično imate lahko večji otroški dodatek (v kolikor imate otroke), pri odmeri dohodnine boste v nižjem razredu in zato mogoče manj doplačali oziroma dobili vračilo. Je pa odvisno za kakšno znižanje gre, koliko ste prej prejemali. Za delodajalca pa pomeni takšen način nižjo obveznost za prispevke in davke. To bi bila moja kratka obrazložitev. lp
Brankica
Nov član
Nov član

..HM, KAJ PA ČE ŽE IMAM KREDIT...KAJ SE PA POTEM ZGODI?...in to celo tako, da mi je firma podpisala, da mi bo vsakega v mesecu do 20. plačala obrok...

Kako pa bodo prikazovali denar, ki naj bi ga nam dajali na roko?...

ampak da tako začnejo delat, morajo verjetno prej nam dat kak aneks k pogodbi?....
cvetka
Računovodja
Računovodja

To kaj vam bodo dajali na roko, po mojem, ne bo nikjer prikazano, ker ne more bit. Ne vem kako jim bo to uspelo, za koliko ljudi je to in kakšni zneski. Ni pa vse ok.Pozanimajte se kako bodo nakazovali vaš kredit, kaj mislijo.lp
Brankica
Nov član
Nov član

a se morda lahko obrnem na kako inšpekcijo ali urad, če nam to storijo?
cvetka
Računovodja
Računovodja

Kolikor mi je znano, podjetje lahko izplačuje minimalne plače, če finančna situacija ne dopušča drugačnega izplačila. Z inšpekcijo še malo počakajte, saj vam bo še kdo napisal kakšno mnenje in napotke. Tukaj je veliko strokovnjakov, ki pa so trenutno zaposleni z bilancami, zato vam svetujem, da še malo počakate. Prepričana sem, da boste dobili dobre napotke in mnenja. Lep pozdrav.
Brankica
Nov član
Nov član

zaenkrat hvala na odgovorih....itak pa je jutri zadnji dan za izplačilo plače...potem pa mislim da grem lahko na urad za delo...
cvetka
Računovodja
Računovodja

Ni vse tako črno kot najprej izgleda, upam da se boste situacijo ugodno rešili in vam želim veliko uspeha. lep pozdra.
Odgovori