olajšave za invenstiranje

Moderator: Mirko Zbačnik

NAJI
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a NAJI »

Sedaj pa zopet ne vem kaj je prav. Ima še kdo kakšno mnenje, ali je fotokupirc pisarniška oprema ali računalniška oprema?Verjetno bo res najbolje poklicati davčno.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Danes sem preverila pri finančnem svetovalcu, kateri mi je razložil, da bi bil po njegovo fotokupirni stroj pisarniško pohištvo, zato sem poklicala še na DURS, tam mi je gospa rekla, da ni pisarniško pohištvo, zato bom olajšavo upoštevala.
Lp,Naji
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Dobro bi bilo, če so že naši zakoni pisani nerazumljivo, da bi vsaj DURS imela enotna stališča. Nekatere razlagajo tako, druge drugače. Po moji logiki pa telefon, fotokopirni stroj, fax nikakor niso računalniška oprema. Ne sodijo k pohištvu, k računalniku pa tudi ne.
Naji, lahko prosim poveste, v katerem kraju so vam na DURS rekli, da fotokopirc ni pisarniško pohištvo.
Lp
DECO
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

NE VEM KAJ VAM NI JASNO.

TEHNIČNA OPREMA NE SPADA MED POHIŠTVO.

:sbolan:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Naji, Deco: fotokiprc ni pisarniško pohištvo, je pa pisarniška oprema, za keatero pravtako ne velje dodatna olajšava.Isto stacionarni telefon, ki je v pisarni in podobne stvari.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Na DURS Ljubljana-Center mi je gospa rekla,da fotokupirc gre v olajšavo.

Naji
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

TUDI V MARIBORU NA DURSU TRDIJO, DA GRE V OLAJŠAVO.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Na Zvezi raćunovodij pa pravijo, da ne gre.Saj bi bilo bolje upoštevati dUrs, samo če bojo njihovi inšpektorji tako menili tudi ob davčnam pregledu?!
NAJI
Začetnik
Začetnik

Gospo na DURS sem vprašala na kakšni osnovi si lahko upoštevam olajšavo, pa mi je rekla, če fotokopirc rabimo za opravljanje dejavnosti-če si sami vodimo knjige.., torej si lahko upoštevamo olajšavo.Taka je bila razlaga..
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Vztrajam pri odgovoru, ki sem ga zapisala v debati, da če se fotokopirc nahaja v pisarni, ni dodatne olajšave (le 20%), če ga pa imate v proizvodni hali, v menzi, v čajni kuhinji ipd., pa ja.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Kaj pa s.p. po vaše, si sploh ne sme upoštevat nikakršne olajšave?
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Ne razumem, zakaj si ne bi smel upoštevati nobene olajšave. Saj sem v zgornjih odgovorih zapisala kaj določajo členi ZDDPO za d.o.o. in Z-doh za s.p. v zvezi z investicijami.
Odgovori