Olajšave za investicije pri d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Olajšave za investicije pri d.o.o.
Imam 2.000.000 sit izgube, torej letos ne rabim olajšav iz investicij. Imam pa kar 6.000.000 investicij v letu 2005. Zanima me ali lahko te investicije prenesem, in v kolikšnem znesku oz % ?
Hvala.
Hvala.
Po podatkih izgleda, da v letošnjem letu ne more koristiti davčne olajšave ne po enem ne po drugem členu, ker ima izgubo. Vendar bi jaz v prilogo 6 vpisala znesek 10% od investicije v letu 2005, koriščeno 0, ostane za naslednjih pet let -če ne bodo priznali, boste reševali naslednje leto.
Pokličite 01-5231162
Pokličite 01-5231162
Ko že govorite o obrazcu DDPO, bi imela še jaz eno vprašanje.
Izračunala sem davčo izgubo, vendar imam še olajšave za investicije, olajšavo za donacije in nepokrito izgubo od preteklih let. Zato moram izpolnioti priloge 5, 9 in 6. Ali moram podatke, ki so na teh prilogah vpisati tudi v obrazec ddpo ali ne?
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
p.s. Znesek olajšav lahko prenese v naslednjih pet let, vendar je pogoj, da izbere 10% olajšavo. torej po 49. členu in ne po 80.
Izračunala sem davčo izgubo, vendar imam še olajšave za investicije, olajšavo za donacije in nepokrito izgubo od preteklih let. Zato moram izpolnioti priloge 5, 9 in 6. Ali moram podatke, ki so na teh prilogah vpisati tudi v obrazec ddpo ali ne?
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
p.s. Znesek olajšav lahko prenese v naslednjih pet let, vendar je pogoj, da izbere 10% olajšavo. torej po 49. členu in ne po 80.
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
V prilogo napiše 10% zneska investicij in ga prenese neizkoriščenega v naslednih pet let. Obvezno po 49. členu zakona
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
V prilogo napiše 10% zneska investicij in ga prenese neizkoriščenega v naslednih pet let. Obvezno po 49. členu zakona
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
Olajšave obračuna po členu 49 in jih vpiše v prilogo. Koristi pa jih lahko naslednjih 5 let.
Nijno, se že rahlo mudi.
Hvala in lep pozdrav
Olajšave obračuna po členu 49 in jih vpiše v prilogo. Koristi pa jih lahko naslednjih 5 let.
Verjetno je že prepozno za odgovor, ki bi ga lahko uporabila.
Vendar vseeno. Menim, da v zaporedne št. 15.2, 15.3, 15.,9.in 15.10 niste nič vpisali, ker ste že ugotovili davčno izgubo v zapor. št. 14 - torej se z obrazcem konča. Če v gornje vrste niste vpisali podatkov, potem se priloge ne vpisujejo.
lp
Vendar vseeno. Menim, da v zaporedne št. 15.2, 15.3, 15.,9.in 15.10 niste nič vpisali, ker ste že ugotovili davčno izgubo v zapor. št. 14 - torej se z obrazcem konča. Če v gornje vrste niste vpisali podatkov, potem se priloge ne vpisujejo.
lp