Pozdravljeni,
Vceraj je Vlada RS srejela regres za javno upravo v visini ni 149.000 SIT bruto.
Zanima me kako tocno izracunam neto znesek. Vem, da se ne obracunava klasicno prispevkov kot pri placi, ampak samo dohodnina. Pa me zanima izracun.
Hvala za pomoc.
REGRES V JAVNI UPRAVI
Moderator: Mirko Zbačnik
-
prometelko
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Pri regresu je potrebno upoštevati povprečno letno stopnjo dohodnine. Torej je neto odvisen od vaše plače. Približno si lahko neto izračunate tako, da pogledate vašo zadnjo plačilno listo in ugotovite kolikšna je bila povprečna stopnja dohodnine.
Od bruto regresa izračunate s povprečno stopnjo dohodnine znesek dohodnine od regresa in od bruto regresa ta znesek odštejete in dobite neto regres.
Lep pozdrav,
MG
Od bruto regresa izračunate s povprečno stopnjo dohodnine znesek dohodnine od regresa in od bruto regresa ta znesek odštejete in dobite neto regres.
Lep pozdrav,
MG
Se strinjam z MG.
Tu bi bolj komentiral večkratno prijavljanje iste teme. Če večkrat prijavite še ne pomeni, da bo hitreje rešeno.
Če pa vam je pri shranjevanju javil napako, ponovno pojdite na forum in poglejete ali tem že obstaja.
Upam, da bo moderator/administrator odstranil odvečne ponovitve.
Tu bi bolj komentiral večkratno prijavljanje iste teme. Če večkrat prijavite še ne pomeni, da bo hitreje rešeno.
Če pa vam je pri shranjevanju javil napako, ponovno pojdite na forum in poglejete ali tem že obstaja.
Upam, da bo moderator/administrator odstranil odvečne ponovitve.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
prometelko
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
OPRAVICILO
LP,
Se opravicujem za veckratno ponovljeno temo. Nekajkrat mi je javil napako, da ne more odpreti strani. Ko pa mi je koncno ratalo, pa sem sel pogledat nazaj na forum, pa sem videl, da je bilo veckrat objavljeno.
Je bila zgolj tehnicna napaka, in nisem imel namena veckrat ponoviti teme.
Hvala za razumevanje.
Se opravicujem za veckratno ponovljeno temo. Nekajkrat mi je javil napako, da ne more odpreti strani. Ko pa mi je koncno ratalo, pa sem sel pogledat nazaj na forum, pa sem videl, da je bilo veckrat objavljeno.
Hvala za razumevanje.
Maksimalen je kot ti ga da delodajalec. Glede maksimalnega neobdavčenega pa je najbrž isto kot lani (70% PP)?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Re: OPRAVICILO
Za to pa smo moderatorji, da brišemo pomnožena sporočila ...prometelko napisal/-a:LP,
Hvala za razumevanje.
Spet ponavljam, da ko javi napako, raje ne klikajte večkrat. V veliki večini primerov se sporočilo pošlje kljub napaki. In če javi napako, vas lepo prosim, da jo skopirate in pošljete meni ...