Lepooo prosim, ce mi kdo pomaga z izracunom poslovnega izida po prevrednotenju, ker sem ze cisto zblojena. Podjetje ima vrednost kapitala 632.455 in izkazuje v bilanci stanja izgubo v vrednosti 1,467.545. Res mi ne gre pri izpolnjevanju te točke. Prosim, prosim za pomoč!
1000xhvala!
ponovno razkritja 13. točka
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz bi prevrednotoval kar oboje, bo pač - (minus, ne pomišljaj
, kot je ob nedavni razlagi s primerom - prehiter, porpavili so članek) http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1052 . 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz bi revaloriziral vsako postavko kapitala, skupni sešetevek dodal rezultatu, bi dodal izgubi. Če je rezulat revalorizacije (starejši izraz za podobno stvar) pač negativen, v primeru da imate preneseno izgubo izpred let že veliko, bi rezulat poslabšal. Sicer pa letošnje izgube ne prevrednotujemo.
Svetujem vam, da se ustavite, usedete, popijete kavico, pojeste košček čokolade in na vse pozabite. Saj kdo pa bo to bral tako resno. napravite, kot je v linku, uporabite konte kapitala, to so SK 90 do 95 in stvar je rrešena. naj vas ne skrbi ta 13, koliko teh 13. je še, pa se svet ni podrl.
Dan raje izkoristite za kaj bolj prijetenga
, skoda ga je!
Svetujem vam, da se ustavite, usedete, popijete kavico, pojeste košček čokolade in na vse pozabite. Saj kdo pa bo to bral tako resno. napravite, kot je v linku, uporabite konte kapitala, to so SK 90 do 95 in stvar je rrešena. naj vas ne skrbi ta 13, koliko teh 13. je še, pa se svet ni podrl.
Dan raje izkoristite za kaj bolj prijetenga
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Da boste lažje dočakali konec dneva:
Podatki:
-kapital (povprečni kapital brez upoštevanje izgube iz leta 2005) = 632.455
- izguba v letu 2005 je 1,467.545
Prevrednotenje poslovnega izida:
- kapital X 2,3% (rast cen) = 14.546
- prevrednoten poslovni izid= 1,467.545 + 14.545=1,482.091
Nominalni poslovni izid je 1,467.545, realni poslovni izid je 1,482.091.
Poslovni izid se ne prevrednoti za spremembo EUR, ker ima negativno rast = nominalni in realni poslovni izid je 1,467.545.
Če bi imeli pozitivni poslovni izid bi prevrednotenje kapitala z rastjo cen vplivalo na zmanjšanje izida, po negativnem razultatu pa ga povečuje.
Lep pozdrav!
Podatki:
-kapital (povprečni kapital brez upoštevanje izgube iz leta 2005) = 632.455
- izguba v letu 2005 je 1,467.545
Prevrednotenje poslovnega izida:
- kapital X 2,3% (rast cen) = 14.546
- prevrednoten poslovni izid= 1,467.545 + 14.545=1,482.091
Nominalni poslovni izid je 1,467.545, realni poslovni izid je 1,482.091.
Poslovni izid se ne prevrednoti za spremembo EUR, ker ima negativno rast = nominalni in realni poslovni izid je 1,467.545.
Če bi imeli pozitivni poslovni izid bi prevrednotenje kapitala z rastjo cen vplivalo na zmanjšanje izida, po negativnem razultatu pa ga povečuje.
Lep pozdrav!
Najlepše hvala obema za odgovor! Mi je uspelo spravit skupaj zadevo, ne boste verjeli, celo točno! Hvala bogu, da je zadnji dan in da je vsega konec, da je pred nami vikend in da me doma že pogrešajo, zato bežim izpred škatle lepšim stvarem naproti!
Lep vikend in še enkrat hvala za trud!
Lep vikend in še enkrat hvala za trud!
Dneva ne mores zadrzati, lahko pa ga izkoristis!
lp, S.
lp, S.