KONČNO KONEC

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

KONČNO KONEC

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Ste videli, pa smo končno dočakali konec leta 2005. Upam, da ga nihče, ki bo to bral (vključno z mano) ne bo več potreboval.

V glavnem, v ponedeljek gremo NOVIM ZMAGAM nasproti in sicer intenzivno v leto 2006.
Lep dan!
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Gremo nocoj silvestrovat? Se hecam. Jaz sem v leto 2006 že prenesla stanje, naredila otvoritev (oz. jo je naredil računalnik) in potem ugotovila, da je s spremembno SRS še kar spremenjen kontni plan (vsaj pri s.p.). In sedaj imam 1.1. stanje na nekaterih kontih, ki jih v letu 2006 ni oz. pomenijo nekaj drugega. Ker pa že imajo promet, jih kljub prenosu na nove konte, ne morem brisati. Ko bomo končali silvestrovanje, prosim za nasvet.
lp
DECO
Taja2
Računovodja
Računovodja

Jaz osebno sem končala leto 2005 že v začetku marca, vendar "radi reda" nisem oddala bilance prej kot prejšnji teden, davčno pa danes (zaradi davka).

Imam zaključeno leto in otvoritev 2006. Izpisala sem si kontne kartice za mesece januar do marec 2006. Nato sem se lotila kontnega plana. Vpisovala sem nove konte (ki so spremenjeni), stare sem si označila kot neveljavne. Nato pa bom v ponedeljek začela s popravki otvoritvene bilance. Meni računalniški program omogoča, da lahko otvoritve tudi popravljam. Tako bom stare konte stornirala in knjižila nove konte. Seveda bom tudi delala zaznamke pri posameznih kontih, da bom v primeru kontole sploh vedela kje je kaj.

Lahko pa otvoritev pustite takšno kot je in vse popravljate na 1.1.2006.

Pri kontnem planu pazite, da se vam kateri stari konto ne bo dupliral z novim, saj potem popravljanje ne bo tako enostavno.

Potem, ko boste imeli popravljeno otvoritev, se lotite kartic. Kartice lahko popravljate v skupnem znesku po temeljnicah, samo prilagajte stari promet, da boste vedeli kak je kaj. Seveda pa ta čas, ko boste vi popravljali promete v letu 2006 ne sme nihče knjižiti na stare konte (tiste ki bodo spremenjeni).

Upam, da sem vam kaj pomagala.
Lep dan!
anka
Super računovodja
Super računovodja

RESNIČNOST

Odgovor Napisal/-a anka »

ALI VESTE, DA JE BILO V RESNICI ZA OBJAVO LETNIH POROČIL PLAČATI 20.000 SIT? Povedali so zadnji trenutek. :?
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Ja sem slišala, tisti ki pa so plačali po stari tarifi do 15.3.2006 pa dobijo vrnjeno in to z obrestmi! :lol:
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

In to zelo velikimi obrestmi!!!!!!
diana
Taja2
Računovodja
Računovodja

So pa tudi rekli, da bodo tisti, ki se bodo odpovedali vračilu in obrestim v dobrodelne namene, imeli naslednji dve leti zastonj objavo letnih poročil.
Lep dan!
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Pa to še ni vse, baje nam bodo v februarju naslednje leto poslali nekoga, da bo namesto nas delal bilance in bomo lahko šli smučat. :lol:
DECO
Računovodja
Računovodja

Ker sem odgovor Taje2 vzela zares in je blizu mojemu razmišljanju upam, da ni bil prvoaprilska šala, kot vse naslednje izjave na to temo. Takoj, ko je 31.3. mimo, smo vsi boljše volje.
DECO
Taja2
Računovodja
Računovodja

Deco, odgovor glede problema otvoritvene bilance sem vam napisala v petek, takrat pa še ni bil prvi april, ampak silvestrovanje. Upam, da vam bo kaj pomagal. Če bo šlo kaj narobe, pa itak veste, kje najdete nas mučenike.

Človek pač ne more verjeti, kako dobre volje smo vsi (upam) prvega aprila. Samo da vam povem in vas zamorim: nekje v začetku leta 2005 smo dobili neko čudno polo za statistiko za reševanje. Mislim da je rok za oddajo nekje 10. aprila. Če bom potrebovala kakšno pomoč, upam, da mi boste na razpolago.

Da ne bo panike: delam v d.o.o.-gospodarstvo in ne vem, kdo vse je polo za statistiko dobil. Samo spomniti sem želela vse, ki so jo dobili, da je ne bodo pozabili izpolniti in poslati.
Lep dan!
DECO
Računovodja
Računovodja

S.p.ji tega nismo dobili. Vsaj tisti ne, ki jim jaz vodim računovodstvo.
Sem se pa spomnila še nekaj. Poročanje o plačah in prispevkih na ZZZS. A je to tudi do 31.3. ali je do 30.4.?
DECO
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vikak »

Čisto nič mi ni bilo zdele jasno, ko sem začela brat o silvestrovanju pa o otvoritvi itd. In mi je vštekalo, vi niste javni sektor, mi smo se s tem zafrkavali do 28.2. Zdele bo pa spet SFR.

Se ne zmanjka.

Lep pozdrav sotrpinom
Odgovori