nekje sem zasledila, da so na področju (zakona?) varovanja osebnih podatkov neke spremembe, da je treba določene podatke nekam poročati, nevem kam in zakaj?
Mogoče vi kaj veste o tem?
Po zakonu je bilo potrebno do 1.4.2006 prijaviti z obrazcem RZOP v register zbirk osebnih podatkov, kakšne podatke vodite o zaposlenih, kupcih itd.
Vse informacije dobite na spletni strani: www.ip-rs.si
Lotica, pol bo ba potrebno pohiteti - 3.4. je bil že drugi rok, malo poglejte po internetni strani, ki je bila navedena v enem od zgornjih odgovorov. Jaz sem poslala skoraj zadnji dan
Tole bo pa še zanimivo. Kdo je v poplavi bilanc, ki jih je bilo treba oddati do 31.3. spremljal še vse ostale zahteve, ki jih naši vrli oblastniki zahtevajo kar naprej več. Mislim, da nas je še mnogo, ki za omenjeni rok nismo vedeli. Še sedaj ne vem kaj moram storiti. Joj, kdo ima čas brati te UL in vso ostalo kramo na internetu.
Meni tudi ni jasno, kaj moram poslati, kako naj potem pošljem. A lahko kdo, ki je to že naredil okvirno napiše, kaj je potrebno poslati, katere podatke in v kakšni obliki.
Hvala in lp
A mora to vsako podjetje poslati ?Ali samo tisti, kateri so našteti spodaj ?
Koga zakon obvezuje k posredovanju informacij?
Zakon k posredovanju informacij javnega značaja obvezuje zelo širok krog subjektov: obvezuje vse državne organe, organe lokalnih skupnosti, osebe javnega prava, nosilce javnih pooblastil in izvajalce javnih služb. ZDIJZ vse, ki jih zakon obvezuje, imenuje organi.
Mi smo prijavili takole: obrazec rzop
1. Evidenca zbirke: Evidenca o zaposlenih delavcih
1.2. Zap.št. zbirke: 1
2. Podatki o podjetju
3. Kategorija posameznikov: Zaposleni v podjetju
4. Vrsta osebnih podatkov:
priimek in ime, EMŠO, davčna številka, kraj, občina in država rojstva
izobrazba, itd.. skratka vse kar vodimo o delavcih
5. Namen obdelave: za izvajanje pogodbe o zaposlitvi, za statistiko, za
druge uradne namene, za uveljavljanje pravic posameznika
6. Uporabniki: -zzzs, zpiz, center za socialno delo, skratka vsem ki jim pošiljamo kakršnekoli podatke
8. splošen opis zavarovanja osebnih podatkov: da so zaklenjeni, v ognjevarni omari, itd...
jurek, če sem jaz dobro razumel zadevo, vam ni treba poročati razen če vas je več kot 20. Vaše stranke pa morajo poročati, tudi o tem kaj vodijo v vašem programu.