regres - gospodarstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
regres - gospodarstvo
Glede na to, da bomo letos pohiteli z regresom, bi vas vprašala, če je kdo že zasledil kakšne nove zneske, ali ostanejo enaki kot za leto 2005.
Hvala za odgovor
lp
Hvala za odgovor
lp
V slogi je moč!
Aneks h splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti za letos (za 2006) ni bil sklenjen, zato se za podjetja za katera velja SKP gd uporablja minimalni standard iz zakona o delovnih razmerjih. Za ta podjetja je torej znesek minimalnega regresa nižji kot lani (122.000 SIT). VENDAR! Vsako podjetje mora kot minimalni znesek izplačila upoštevati znesek določen v »svoji« kolektivni pogodbi dejavnosti. To je obveznost, ki jo nalaga delovno pravna zakonodaja in je ne gre mešati z davčno zakonodajo, ki po svoje določa merila za plačilo davkov in prispevkov (in se glede na preteklo leto ni spremenila).
Zneske in pojasnila za celotno gospodarstvo najdete na spletnih straneh
http://www.zds.si/si/podrocja_delovanja ... ni_dopust/
Zneske in pojasnila za celotno gospodarstvo najdete na spletnih straneh
http://www.zds.si/si/podrocja_delovanja ... ni_dopust/
Na znesek, ki je nad 70% pp plačate vse davke in prispevke kot pri plači. Na znesek do 70% procentov pa samo dohodnino (povprečna stopnja).
Nazadnje spremenil jambolaja, dne 05 Apr 2006, 12:26, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
kaj je zdaj pravo 197.115,00 ali 200.000.?!
To sem sedaj prebrala v www.zds.si
V kakšni višini se regres za letni dopust prizna kot davčno priznan odhodek?
Uredba o zneskih povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo v 13. členu določa, da znesek regresa regresa za letni dopust, do katere se ta še prizna kot odhodek pri ugotavljanju davčne osnove za davek od dohodkov pravnih oseb znaša 200.000 tolarjev.
To sem sedaj prebrala v www.zds.si
V kakšni višini se regres za letni dopust prizna kot davčno priznan odhodek?
Uredba o zneskih povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo v 13. členu določa, da znesek regresa regresa za letni dopust, do katere se ta še prizna kot odhodek pri ugotavljanju davčne osnove za davek od dohodkov pravnih oseb znaša 200.000 tolarjev.
1. davčno priznan odhodek je 200.000
2. regres brez prispevkov 70% povprečne plače.
Če je pač 70% pp približno 197k, pač toliko izplačajte. Za 3 tisočake se ne splača komplicirati. Tako je vsaj moje mnenje.
2. regres brez prispevkov 70% povprečne plače.
Če je pač 70% pp približno 197k, pač toliko izplačajte. Za 3 tisočake se ne splača komplicirati. Tako je vsaj moje mnenje.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net