Obrazec M4/M8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gitara
Računovodja
Računovodja

Obrazec M4/M8

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Pozdravljeni !
Iščem na internetu obrazec M4/M8, da bi ga stiskala, pa ga ne najdem . Mi lahko pomagate?
LP
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MIKIMIŠKA »

Uradni list št. 121/05, priloga. Obrazec je objavljen v formatu A4, navodila pa so v Ur.l. št. 45/05. Obrazec v formatu A3, kot ga oddajamo, se kupi v vsaki knjigarni, nato ga lahko skopiraš.
LP! Slika
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

MIKIMIŠKA a ste mogoče zasledili kaj se je v obrazcu sprmenilo?
Jaz sem do sedaj gledal na http://www.zpiz.si/iso/Navodila_M4_M8/navodila.html .
Tam so stvari enake že nekaj let.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pa še na to novost da ne pozabimo: http://racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1086 .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

A to naj bi bilo nekako tako kot za dohodnino? :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče, ne vem če bo ravno taka kontrola, je pa dobro, da je tudi delavec obveščen. ker po sedanjem sistemu izve za pravilno (ali nepravilnost) podatkov šele, ko gre v penzijo. Me prav veseli, da je zakonodajalec končno nekaj ukrenil glede tega. Ni veliko, začetek je pa le. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sp
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sp »

Ampak to ni nič novega. Šla sem gledat zakon za nazaj in je bilo že 2004 isto, vendar se šele letos govori o tem.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Mislim, da je to obveščanje že od leta 2001 ali 2002 (razpolagam z arhivom od 2003 dalje, tako da ne morem preveriti). V mojih primerih večina to zavrača, ker nimajo pojma, kdaj in kako jim to lahko koristi in dvomim, da kdo ta obvestila arhivira za čas, ko bo šel v penzijo ali ko bo nanesla priložnost, da bo "kontroliral" delodajalca.
Odgovori