račun za opravljeno delo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TIDA
Začetnik
Začetnik

račun za opravljeno delo

Odgovor Napisal/-a TIDA »

Pozdravljeni!

Najbolje da opišem trenutno stanje, ki je naslednje. Dobil sem nekoliko večji posel za katerega mi bodo plačali vnaprej.

Sedaj pa me zanima kako je z izstavitvijo računov in plačilom davka? Ali lahko račune izstavljam skozi celo leto po opravljenih storitvah in davek plačujem sproti ali moram izdati račun že zdaj. Vendar kako naj potem razknjižim material?

Hvala za pomoč.

Lp

M.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za vsako predplačilo izstavite račun za prdplačilo, ta pa zapira nadalje pravi račun, takrat tudi razknjižite material.

Dileme glede DDV-ja ni, ker mora biti taodveden takrat, ko je bila storitev opravljena (in seveda nato izdan račun).

Vsaj mislim da je tako, nisem ravno "stručko" (zaenkrat) na tem področju, le razmišljam z dacarskega vidika. :idea:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

ČE SE IZSTAVI RAČUN ZA PREDPLAČILO OZ. AVANSNI RAČUN , SE DDV ODVEDE PO TEM RAČUNU, NE PA PO RAČUNU, KI SE POTEM PORAČUNA.
AVANSNI RAČUN SE MORA IZSTAVITI SAMO PODJETJEM OZ. S.P., ČE PA VAM FIZIČNA OSEBA NAKAŽE DENAR , PA NI POTREBNO- NJIM SE IZSTAVLJAJO SAMO RAČUNI.
LP.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Malce sem bil neroden, kot vedno. kaj je s čim pogojeno, pa ne vem. Če ne bi bilo avansnega računa, bi morali kljub temu odvesti DDV (ali ga res vsi?) :cry:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
TIDA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TIDA »

Ampak avansni račun moraš zapreti z računom v roku enega meseca. A ni tako? Meni pa bo nakazano plačilo za celo leto.

LP
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

To ne drži, avansni račun zapiraš v celoti, ko je storitev ali dobava blaga opravljena. Če je to postopoma, pač zapiraš postopoma. Je pa res, če dobite 100% predplačilo, je tudi potrebno takoj v celoti obračunati in plačati DDV.
Odgovori