Stroški registracije s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
citro
Nov član
Nov član

Stroški registracije s.p.

Odgovor Napisal/-a citro »

Zdravo, v kratkem bom registrirala s.p., pri tem pa me zanima, če si lahko stroške, ki nastanejo z registracijo, štejem med stroške skupino 4?

Hvala za odgovor

Lp
LP, Citro
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Moje mnenje je, da stroški registracije (pri tem verjetno mislite koleke) niso stroški s.p.-ja saj to registracijo opravljate vi kot fizična oseba.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Seveda so. Vsi stroški ki so povezani z registracijo s.p., se lahko knjiži med stroške (taksa, štempiljka, vizitke...).
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz nisem imel nobenih, registriral pa sem se s 1, januarjem letos :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
una123
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a una123 »

Kot s.p. boste imeli veliko stroškov na začetku...vsakdo mora imeti žig (cca. 5000), oglasna tabla (cca. 7000), odprtje poslovnega računa in e-bančništvo (od 15.000 do 40.000), najem prostora, material, osnovna sredstva, stroški računovodskega servisa, obvezno je izdelati tehnično in zdravstveno oceno varnosti (cca. 50.000), opraviti zdravstveni pregled (cca. 20.000).....
Zato vsakdo, ki misli, da lahko začne kar brez vsakega kapitala, živi v oblakih. Nekaj denarja je treba imeti za vsak začetek
citro
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a citro »

Ali bi mi lahko nekdo zaupal, na kateri konto stroškov pa se knjiži izdelava štampiljke, vizitke, odprtje bančnega računa...

Ni mi jasno, zakaj je potrebno opraviti zdravniški pregled!

Hvala
LP, Citro
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

stroške si lahko priznate od dneva registracije dalje-datum,ki je naveden na obrazcu prijave. Prej kar morate plačevati ne morete dati v stroške, če še niste registrirani (plačani obrazci za prijavo, registracije ipd.)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Zdravniški pregled je potrebno opraviti zato, da vam potrdijo, da ste kot bodoča podjetnica zdrava in boste veliko let lahko prispevali denar v davčno blagajno. Se hecam. Nekatera dela zahtevajo posebne preglede npr. sluh, vid,.. Izjava o varnosti pa zahteva, da mora zdravniški pregled opraviti in vsake 2, 3, 5 let vsak s.p. in pri njem zaposleni delavci. Svetujem vam, da zdravniški pregled opravite po registraciji, ker ni prav poceni in vam bo le tako šel med stroške.
DECO
Odgovori