Živjo!
Imam nekaj vprašanj v zvezi s knjiženjem:
1. Kako knjižim oz. na kater konto priprava vloge na razpis
2. Kako knjižim sledeče: Napisano na računu je: Najem, potem pa moška halja, moški jopič... se pravi imamo v najemu preko ene firme oblačila za delavce in me zanima knjižba.
3. Datum računa je 04.04.2006, Opravljena storitev je od 01.03.06-31.03.06, zanima pa me kateri datum dam, ko me vpraša za datum knjiženja, saj vem da gre v davčno knjigo za mesec 3/2006, aja pa prejem je 10.04.2006.
4. Račun Mobitela, mislm groza. Naročnina je za naslednji mesec, pogovori za tekoči mesec, datum izdaje je npr. 31.03.04, prejem pa 4.4.2006, pa zanima me na kateri konto knjižim naročnino, na katerega pa pogovore.
5. Na kateri konto knjižim dela po pogodbi delovna razmerja
Najlepša hvala že za vnaprej in želim vam lep dan
knjiženje
Moderator: Mirko Zbačnik
1. Stroški drugih storitev 419 / 220
160 /
2. Najemnina 413 / 220
160 /
3. Datum knjiženja naj bo datum prejema računa (april). V strošek vam naj bi v GK vleklo od DUR oz. datuma opravljene storitve (marec).
4. Med letom se za mobitel nič ne sekirajte. Vse dajte v strošek pa bo. Pazite samo konec leta - opravljena storitev december, najemnina januar - takrat najemnino date na AČR (kto.19) in ga v januarju prenašate v strošek.
5. Malo več mi povejte - obračunan je verjetno 25% davek, ali ne?
160 /
2. Najemnina 413 / 220
160 /
3. Datum knjiženja naj bo datum prejema računa (april). V strošek vam naj bi v GK vleklo od DUR oz. datuma opravljene storitve (marec).
4. Med letom se za mobitel nič ne sekirajte. Vse dajte v strošek pa bo. Pazite samo konec leta - opravljena storitev december, najemnina januar - takrat najemnino date na AČR (kto.19) in ga v januarju prenašate v strošek.
5. Malo več mi povejte - obračunan je verjetno 25% davek, ali ne?
knjiženje
Hvala lepa za rešitve, račun , ki piše delo po pogodbi za mesec marec. Mi imamo sklenjeno pogodbo, on pa nam vsak mesec izstavi račun za opravljeno svetovanje. davek je 20%.
Pa še nekaj. Kateri konto dam za računovodsko svetovanje, dohodnina in izdelava bilance - to piše na računu
Hvala
Pa še nekaj. Kateri konto dam za računovodsko svetovanje, dohodnina in izdelava bilance - to piše na računu
Hvala
Jaz si vodim evidenco - že zaradi tega, ker imam račune v prejšnjem letu, strošek pa v naslednjem letu - dovolj bi vam bila tudi kopija fakture, na katero si napišete kako in kaj, ki si jo priložite k temeljnici. Če delate medletne bilance, potem je dobro, da mesečno dajete v stroške, če pa tega ne delate, je dovolj, da iz AČR 1x letno prenašate v stroške.