M4

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

M4

Odgovor Napisal/-a uni »

Rada bi preverila,če prav razmišljam(v IKSU 5/03 je pa razloženo za račun.obrazec in za podatke na disketah...rabim pa za papirni obrazec):
1. stolpec 6: ure za redno delo, dopust,prazniki
2. " 10: bolniška DO in NAD 30 DNI,prazniki-če so med bolniško
3. " 8: bruto plača za ure iz stolpca 6 , bonitete NE
4. " 9: prispevki za ure iz stolpca 6 oz.za znesek iz 8,plus od
bonitet
5. Prispevkov za bolniško do in nad 30 dni pa se ne vpisuje nikjer.
6. Očetovski dopust: ne vpisuje oz.ne vključuje se nikamor, niti ure, niti zneski prejemkov in pripsevkov - če je npr.delavec na očetovskem dopustu 264 ur, bo njegov seštevek ur iz stolpca 6 in stolpca 10 za teh 264 ur manjši kot pri delavcu, ki je vse leto delal oz.ni imel očetovskega dopusta.

Prosim, da mi nekdo, ki to točno obvlada, potrdi, če imam prav v vseh 6 točkah, da ne bom vsako leto v dilemi ,ali delam prav.
Potem pa lep vidend vsem!
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Zmedlo me je, ker mi je lani rekla na ZPIZ, da je za gornjo točko 6 -očetovski dopust pravilno:
- pripsevkov se ne piše
- ure nadomestila in leto osnove se vpisuje.
Kaj je prav?
natasa5
Začetnik
Začetnik
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a natasa5 »

Očetovski dopust se ne piše nikamor, ker niste vi plačali prispevkov zanj, ampak Center.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ure očetovskega dopusta se vpiše, v isti stolpec kot bolniška in porodniška ter leto osnove. Tudi v IKSu piše STOLPEC 10- število ur: Vpisati v skladu z drugim odstavkom 41.člena ZPIZ-1 skupno število ur (do in nad 30 dni), za katere je bilo izplačano nadomestilo za ves čas začasne zadržanosti z dela
- po predpisih o delovnih razmerjih, zdravstvenem zavarovanju in STARŠEVSKEM VARSTVU.
Tako kot je rekla delavka na ZPIZu. Tudi sama sem imela enega delavca lani, ki je bil na očetovskem dopustu in sem naredila tako.
LP :)
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala, kaj pa ostale točke? Bonitete me predvsem zanimajo.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Bonitete se ne upoštevajo v bruto osnovi, saj samo povečajo osnovo za prispevke. Prispevki od bonitet pa se vpišejo v obrazec - vsaj tako je meni rekla na ZPIZu lani.
LP :)
Odgovori