Prodaja slik - amaterjev
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Prodaja slik - amaterjev
Obstaja kakšna varianta, da trgovinica prodaja slike slikarjev amaterjev, kateri nimajo status umetnika?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Vodim trgovino, ki ima kot svojo dejavnost tudi dejavnost prodajnih razstav slikarjev amaterjev. Ta amater sem lahko tudi jaz, med njimi bodo tudi šolski otroci.
Ali je komu jasno, kako to davčno izvesti. Ali ima kdo kak primer na primer iz knjižnic, kjer se velikokrat vrstijo te razstave? Nekako nesmiselno se mi zdi za enkraten posel odpreti s.p., ali je kakšna cenejša varjanta?
In še, kako bi razstavljanje slik potekalo glede obračuna DDV, bi lahko govorili tu o odbitnem deležu, ali le kot poslovanje z malimi davčnimi zavezanci?
Lep dan želim, navsezadnje je končno nekaj sončka
.
Ali je komu jasno, kako to davčno izvesti. Ali ima kdo kak primer na primer iz knjižnic, kjer se velikokrat vrstijo te razstave? Nekako nesmiselno se mi zdi za enkraten posel odpreti s.p., ali je kakšna cenejša varjanta?
In še, kako bi razstavljanje slik potekalo glede obračuna DDV, bi lahko govorili tu o odbitnem deležu, ali le kot poslovanje z malimi davčnimi zavezanci?
Lep dan želim, navsezadnje je končno nekaj sončka
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pozanimal sem se kar na davčni (v našem kraju), možno je kot neregistriran se prijavit, lahko kot enkraten posel, mislim da je 10% ali lahio 25% normiranih stroškov, davka 25 %, pri dohodnini pa se lahko uveljavi tudi dejanske stroške. Tako nekako, bolj površno - v glavnem možnost je.
Mirko
Mirko

Re: Prodaja slik - amaterjev
ali kdo ve, še obstaja možnost za take posle - da nekdo občasno proda kakšno sliko, nima obrti ali statusa umetnika? Kam in kako potem prijavi tako prodajo?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)