prispevki za dopolnilni s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jurca
Nov član
Nov član

prispevki za dopolnilni s.p.

Odgovor Napisal/-a jurca »

Iz rednega s.p. sem sredi meseca prešel na dopolnilni s.p.
Prej sem vsak mesec plačeval prispevke za zasebnike (PIZ + zdravstveno zavarovanje + starševsko varstvo) in vsak mesec oddajal obrazec za "Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike".

Zanima me, kako je s tem vnaprej? Zdaj moram plačevati mesečni pavšalni prispevek za zdravstvo in mesečni pavšalni prispevek za pokojninsko zavarovanje (za prvi mesec samo polovico zneska, ker sem zamenjal obliko s.p.-ja sredi meseca). To drži?

Kako pa je z obrazcem za obračun prispevkov?
Se ta obrazec še izpolnjuje in kako? Če se izpolnjuje, ga je treba na izpostavo DURS-a poslati do 15.-tega v mesecu? Izpolnim potem za zadnji mesec 2 obrazca (za pol meseca za redni s.p., za pol meseca za dopolnilni s.p.)?

Hvala vnaprej!
tiana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tiana »

na naš davčni urad v primeru kot je vaš oddajamo samo obrazec za obračun članarine oz, piz in zz pavšal pa poknjižijo dursove referentke.

glede tega, zakaj da morate plačevati pavšalni prispevek za zz in piz pa si na vašem mestu ne bi belila preveč glave. durs je sistem za pobiranje denarja in to je to. :roll:
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Nekaj me čudi........Kaj nimate svojega računovodje?? Kako vam uspe pravilno poslovati brez računovodje??

Kar se rednega s.p. tiče plačate za polovico meseca (kolikor časa ste še bili redni s.p.) Prispevke za dopolnilno dejavnost (5.847,00 sit in 672,00 sit + če ste član ozs še članarino ozs) pa z naslednjim mesecem. Če ste sredi maja postali popoldanski s.p. plačate julija za mesec junij polne prispevke za maja pa po mojem nič. Če pa jih boste plačal pol za mesec maj pa davčna ne bo nič užaljena.

Upam da je moje mnenje pravilno v nasprotnem naj me kdo popravi.

Lep dan še naprej
Primož
aladin
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a aladin »

Jaz vsake toliko pokličem na DURS in vprašam, koliko sem jim dolžan, tete mi povejo številko konta (sklic) in znesek z obrestmi vred, jaz pa jim še isti dan nakažem. Vsako leto enkrat (pred oddajo bilance) pa se oglasim tam, investiram 255 SIT upravne takse in dobim izpis vseh obveznosti, ki sem jih imel do DURSa v preteklem letu (oz. za poljubno obdobje).
jurca
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jurca »

Nekaj me čudi........Kaj nimate svojega računovodje?? Kako vam uspe pravilno poslovati brez računovodje??
It's a kind of magic :wink:

Saj nisem čisto brez računovodje, ampak kar največ se trudim opraviti sam.
Odgovori