DDV pri "pozabljeni" fakturi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

DDV pri "pozabljeni" fakturi

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Prosim za pomoč.

Pri nas smo prejeli račun za prevoz od firme x ki ima sedež v EU. To smo ugotovili šele danes.
Na davčni so mi rekli, da naj knjižimo račun v aprilu (ko je datum opravljene storitve in izstavitve računa), v mesecu maju pa naj v obrazcu DDV-O napišemo popravek. To mi je vse jasno.

Nato so mi rekli, da naj izračunamo obresti po medbančni obrestni meri in jih zavedemo v obrazec DDV za maj. Za kakšno obdobje naj računamo obresti?

datum računa 21.04.2006
datum opr.storitve 20.04.2006
datum prejema računa 24.04.2006

Pa še nekaj. Ali knjižimo te obresti, računane sami sebi enako, kot da bi jih dobili od banke in jih tudi tako vpišemo v DDV knjigo?
Lep dan!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Obveznost za ddv od računov iz EU nastane z datumom njihovega računa 21.04. torej popravek za april in obresti od 21.04 naprej.

Lp,

MG
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

MG, hvala za odgovor. Do kdaj pa računam obresti? Do 31.05.2006, ko se odda DDV za maj?
Lep dan!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zamudne obresti se ne vpisujejo v knjigo prejetih računov, zakaj bi se ravno tiste, plačane DURSu vpisovale?!
Jaz bi račun vključila v maj, naredila popravek za april (priloga DDV-O) in napisala dopis, da naj nam obračunajo obresti. Jaz jih namreč še nikoli nisem računala sama.
LP :)
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Nas so klicali iz DURSa in smo morali znesek obresti vpisati v rubriko 32 Prišteli mo znesek obresti znesku, ki je bil v rubriki 32. Zraven smo priložili obračun obresti. Ja obračunate jih do datuma ko ste oddali DDV v vašem primeru do 31/5
Odgovori