vse, ki že imate izkušnje s spodaj navedenim, iskreno prosim, da me razsvetlite, ali je spodaj navedena ideja v skladu z zakoni oziroma ali je izpravna ali ne. Sicer sem prečesala že ves internet in zakonodajo, vendar jasnega odgovora nisem dobila.
Kot samostojni podjetnik posameznik začetnik sem imela najete poslovne prostore v poslovni stavbi, ki je baje brez upravnika, in tam je bil tudi prijavljen sedež firme. Ker me v posl. prostorih tako rekoč nikoli ni bilo (terensko delo), sem dala najemodajalcu odpoved.
Ostal je problem v zvezi s naslovom sedeža firme. Knjige sicer vodim na stalnem naslovu prebivališča, vendar bi zaradi razmer na naslovu stalnega gospodinjstva veliko rajši obdržala stari naslov firme (kjer sem imela najete poslovne prostore):
- ali je možno, da stari naslov obdržim in pošto preusmerim na poštno ležeče (lastnik poslovnega prostora namerava poslovni prostor še letos prodati) ?
- ali mogoče veste kaj se v tem primeru dogaja s ti. pismi v upravnem, pravdnem ali kazenskem postopku ?
Torej, da bo bolj jasno, kaj me muči:
- ali imam lahko prijavljen sedeža firme na nekem naslovu,
kjer firma nima prostorov,
se tam ne vodijo poslovne knjige,
in tam nima poštnega predala,
vendar pa ima na ta naslov podpisano pogodbo s pošto načina poštno ležeče ?
Že vnaprej prisrčna hvala za pojasnila in odgovore
pa sončen, svež in prijazen prvi poletni dan
Javor