RABIM POMOČ OZ. NASVET

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lipanje
Nov član
Nov član
Kraj: Sežana

RABIM POMOČ OZ. NASVET

Odgovor Napisal/-a lipanje »

Živjo, jaz sem popolnoma nova na forumu in mislim, da vam bom kar en cajt malo "težila" ker se podajam v vode o katerih ne vem dosti. Ni kaj, moram čakat na tečaj in do takrat mora delo vseeno iti naprej.

No, da vam povem svojo težavo. Jaz sem bila kar nekaj let zaposlena kot poslovodja v trgovini, dokler nisem zanosila in kot rizična nosećnica bila 7 mesecev na bolovanju in sedaj sem še na porodniški. Le ta mi preteče 12.07.2006. Sem pa kakšen teden nazaj dobila odpoved (naj povem, da se bil azaposlena za nedoločen čas), ker se je trgovina zaprla in nimajo drugega delovnega mesta zame. Do tukaj je meni vse jasno. Sedaj se pa dobi vprašanje. Prejšnji teden sem izvedela da sem spet noseča in so se mi plani malo spremenili. Jaz bi sedaj rada imela neko dokaj dobro plačo, da bi potem lahko dobivala tudi neko solidno porodniško. Evo, sedaj pa rabim vas. Mene zanima, kako mi je izvedljivo oz. kaj bi bilo bolje. Moj drgi ima popoldanski s.p.. Če sem na zavodu, mi pripada le nadomestilo, ki mi seveda ne zadostuje za eno normalno porodniško in ravno zaradi tega sem mislila, kako bi bilo izvedljivo, če bi mene moj dragi zaposlil za določen čas. Trik pa je v tem, da sem spet rizična nosečnica in bi bila spet celo nosečnost na bolovanju. Imela pa bi le podlago - dokaj dobro plačo.

Saj vem, da sem zakomplicirala, samo me res zanima kako je to. Zanima me tudi, če bi se mogoče mojemu dragemu izplačalo, da grem jaz za kakšen dan na zavod, pa me on od tam vzame. Bi mogoče dobil kakšno olajšavo ali je bolje, da jaz dirktno preskočim od prejšnjega delodajalca na novega in itak takoj na bolovanje.

Res sem v dvomih in ne vem kako naj speljem to stvar. Zelo bi mi pomagala kakšen vaš nasvet oz. predlog.

Že v naprej lepa hvala!
debi
Začetnik
Začetnik

Re: RABIM POMOČ OZ. NASVET

Odgovor Napisal/-a debi »

lipanje napisal/-a:Bi mogoče dobil kakšno olajšavo...
Pozdravljena!

Glede ostalih zgoraj navedenih stvari bodo vedeli več povedati tisti, ki so bolj v teh vodah, jaz lahko odgovorim na vprašanje v citatu in sicer delodajalec lahko zaprosi Zavod za nadomestilo, če zaposli osebo, ki je več kot 1 leto prijavljena na Zavodu kot aktivni iskalec zaposlitve, če zaposli težko zaposljivo osebo (starost, izobrazba,...), pa mislim, da je še nekaj... Točno vam piše na spletnih straneh Zavoda.

Lep pozdrav!
lipanje
Nov član
Nov član
Kraj: Sežana

Re: RABIM POMOČ OZ. NASVET

Odgovor Napisal/-a lipanje »

debi napisal/-a:
lipanje napisal/-a:Bi mogoče dobil kakšno olajšavo...
Pozdravljena!

Glede ostalih zgoraj navedenih stvari bodo vedeli več povedati tisti, ki so bolj v teh vodah, jaz lahko odgovorim na vprašanje v citatu in sicer delodajalec lahko zaprosi Zavod za nadomestilo, če zaposli osebo, ki je več kot 1 leto prijavljena na Zavodu kot aktivni iskalec zaposlitve, če zaposli težko zaposljivo osebo (starost, izobrazba,...), pa mislim, da je še nekaj... Točno vam piše na spletnih straneh Zavoda.

Lep pozdrav!

Aha, najlepša hvala za to informacijo. Se pravi, da bi se meni izplačalo kar preiti iz starega na novega delodajalca, brez da se vpišem na zavod.
Odgovori