račun v češkem jeziku

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

račun v češkem jeziku

Odgovor Napisal/-a tashy »

Živjo.

Ali mi lahko kdo pomaga, ki zna vsaj malo češčine. Dobila sem račun, ki je bil plačan z gotovino na češkem, pa mi ni čisto jasno, kaj zaračunavajo. Še bolj me pa bega zadnji stavek, ker mislim, da pojasnjuje zakaj DDV ni zaračunan. Če mi lahko kdo prevede bom zeeeeeeeeeeeelooooooooooooooooo hvaležna.

Fakturujeme vam praci na zprostredkovani, učasti hraču Društvo na letnem hokejovem kampu v ČR. Podle ustanoveni s 10 odst.6 pismeno C zakona o DPH (DDV) je misto plneni pri poskytnuti teto služy mimo ČR.

Ne vem, ali je to samoobdavčitev, ali je vse to mimo DDV knjige? :szalosten: :sneodobren: :sneodobren:

Prosim za pomoč
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

ČE JIM NISTE DALI VAŠE SI ŠTEVILKE, SO VAM ONI DOLŽNI ZARAČUNATI DDV.
KOLIKOR RAZUMEM SO VAM ZARAČUNALI UPORABO PROSTORA V KAMPU :cry: , VENDAR NISEM 100%.

MOGOČE PA ONI NISO ZAVEZANCI ZA DDV, PA MORAJO NAVESTI KLAVZULO . TUDI PRI NAS SO MORALI MALI ZAVEZANCI NAVAJATI KLAVZULO ZAKAJ NE OBRAČUNAVAJO DDV.

UPAM, DA SEM KAJ POMAGALA. LP
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Hvala za mnenje, čeprav mi ne pomaga preveč. Mi smo dali ID št. in na računu tudi piše, zakaj DDV ni obračunan (to je drugi stavek). Problem je samo v tem, da ne razumem kaj piše. Od istega podjetja smo kupili tudi športno opremo, kjer gre za samoobdavčitev in je tudi stavek, zakaj ni DDV čisto drugačen.
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

PROBAJTE SI POMAGATI S SLOVARJI NA INTERNETU, MOGOČE VAM BO KATERI ODGOVARJAL.
LP
Odgovori