DAVČNI ZAVEZANEC - KAJ ZDAJ

Moderator: Mirko Zbačnik

lipanje
Nov član
Nov član
Kraj: Sežana

DAVČNI ZAVEZANEC - KAJ ZDAJ

Odgovor Napisal/-a lipanje »

Že v naslovu sem vse povedala, da se mi na tem področju še zelo lovimo. Moj dragi je od 19.06.2006 dalje davčni zavezanec in sedaj me zanima kaj vse je potrebo storiti oz. kakšne obrazce je potrebno pošiljati na davčno in kdaj.

Prosim, pomagajte mi!
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Mnenje,
Poskusite z rač.servisom, sigurno vam bodo znali pomagati.
lp
lipanje
Nov član
Nov član

fiser napisal/-a:Mnenje,
Poskusite z rač.servisom, sigurno vam bodo znali pomagati.
lp

To mi je popolnoma jasno, ampak jaz bi rada to sama delala, le da ne vem kakšne obrazce imam za izpolnit.
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Mnenje,
vseeno tudi, če imaste namen sami to delat se posvetujte z kakšnim računovodjem, ker je veliko stvari, ki so zelo pomembne......
Na tej strani najdete prijave za DDV http://www.durs.gov.si/index.php?id=5493 ,če še niste naredili prijave za DDV.
lp
lipanje
Nov član
Nov član

fiser napisal/-a:Mnenje,
vseeno tudi, če imaste namen sami to delat se posvetujte z kakšnim računovodjem, ker je veliko stvari, ki so zelo pomembne......
Na tej strani najdete prijave za DDV http://www.durs.gov.si/index.php?id=5493 ,če še niste naredili prijave za DDV.
lp
Prijavo smo že dali notri in so nam jo že odobrili.

Mene zanima, na kakšnem obrazcu se da mesečno poročilo oz, če se tega da do 15. v mesecu?
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Obrazec dobite na dom, to je rumena kuverta oz. listina v katero se vpišejo podatki.
lp
lipanje
Nov član
Nov član

fiser napisal/-a:Obrazec dobite na dom, to je rumena kuverta oz. listina v katero se vpišejo podatki.
lp
Aha, hvala.

Sej drugače vem, da se bom morala na koga obrnit dokler se ne spraksiram oz. ne naredim tečaja. Samo kaj ko bo ta najprej šele jeseni oz. pozimi.

Bomo že. Pa hvala
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Obrazec (če ne oddajate elektronko, vam ga pošlje DURS) morate oddati do zadnjega delovnega dne v mesecu- oddajaš ga za preteklo obdobje. Torej v juniju za maj, v juliju za obdobje januar-junij.

Lahko se prijavite za obračunavanje ddv-ja po sistemu plačane realizacije, o tem lahko preberete na prvi strani - vpišete v iskalni okenček "plačana realizacija"- tam si lahko preberete več o tem.
lipanje
Nov član
Nov član

Anka hvala. Torej bom jaz dala nprej naslednji mesec za od 19.06. dalje (od kadar smo ddv zavezanci) ali od 01.06. dalje?
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Od takrat ko je odločba izdana, torej če je odločba izdana 19.6.2006 obračunavate ddv od 19.6.2006 in ga oddate v juliju - rok 31.7.2006 (če ste mesečni zavezanec).
lipanje
Nov član
Nov član

Hvala Anka. Zdej pa še nekaj zanima in sicer kje na internetu se dobi ta obrazec oz. pod katero šifro je.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Obrazec za DDV vam davčna uprava pošlje na sedež firme, nekako dva tri tedne pred rokom za oddajo obrazca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori