redna odpoved + dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
petruska
Novinec
Novinec
Kraj: slovenija

redna odpoved + dopust

Odgovor Napisal/-a petruska »

Imam se eno vprasanje. sodelavka dva meseca nazaj podpisala novo pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas (isti lastnik vendar na druga firmi). V pogodbi je tudi klavzula o poskusnem delu+ ustno je bilo z delodajalcem dogovorjeno da se vse ugodnosti -regres, letni dopust prenesejo na novo firmo.V prejsnjem podjetju je delala leto in pol -sedaj pa me zanima naslednje:

1.a) v primeru da odpove pogodbo in zahteva zaradi poskusnega dela-7 dnevni odpovedni rok - ali to pomeni 7 delovnih dni oz navadnih dni??
b)ali ji v tem casu pripada letni dopust ki ga ima???
c)oz ali lahko z dnevom odpovedi ostane kar doma, da porabi dopust. oz do kadaj se ji steje delovna doba ce ima dopusta vec kot 7 dni??

2. ali ustni dogovor o prenosu letnega dopusta in regresa velja ker je bil dogovor ustno??

3.V primeru da poda odpoved pred 1.7. ali ji pripada regres??

4. oz kaj pa v primeru odpovedi po 1.7 ??

5.Oz ce se zaposli pri drugem delodajalacu28.06. in je zaposlena pri njem pred 31.12 več kot 6 mesecev- ali ji bo ta delodajalec dolzan izplačati regres oz ali pri njem pridobi pravico do celotnega dopusta??

Vem da je vprasanj veliko, vendar jih ima prijateljica se vec.. izbrala sem le te. Vnaprej se zahvaljujem za konkretne odgovore.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Re: redna odpoved + dopust

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Ali je to podjetje kot lastnikovo drugo ali pravni naslednik prvega in je le tega zaprl?
petruska
Novinec
Novinec

to je lastnikovo drugo podjetje...
Angelina
Računovodja
Računovodja

Re: redna odpoved + dopust

Odgovor Napisal/-a Angelina »

V pogodbi je tudi klavzula o poskusnem delu + ustno je bilo z delodajalcem dogovorjeno da se vse ugodnosti -regres, letni dopust prenesejo na novo firmo.V prejsnjem podjetju je delala leto in pol -sedaj pa me zanima naslednje:

1.a) v primeru da odpove pogodbo in zahteva zaradi poskusnega dela-7 dnevni odpovedni rok - ali to pomeni 7 delovnih dni oz navadnih dni??
delovnih Za koliko časa pa je "poskusni delovni čas"?
b)ali ji v tem casu pripada letni dopust ki ga ima???
Zgoraj ste napisala, da se ji dopust prenese ampak da je bil ustni dogovor.Če je delodajalec res OK potem bo to držalo, sicer pa načeloma kar ni napisano.... Če bi govorili o dveh ločenih podjetjih bi prvo izdalo dopis o že porabljenem letnem dopustu iz katerega bi bilo razvidno koliko dopusta še ima. sicer pa bo imela le 1/12 dopusta, ki ji pripada za vsak dopolnjen mesec dela
c)oz ali lahko z dnevom odpovedi ostane kar doma, da porabi dopust. oz do kadaj se ji steje delovna doba ce ima dopusta vec kot 7 dni??

2. ali ustni dogovor o prenosu letnega dopusta in regresa velja ker je bil dogovor ustno??
kot že napisano - običajno take stvari damo na papir - ker pa je isti delodajalcev je vprašanje koliko je "pošten" - upam, da veste kaj mislim.
3.V primeru da poda odpoved pred 1.7. ali ji pripada regres??Od kdaj dela (je prijavljena) v tem drugem podjetju?

4. oz kaj pa v primeru odpovedi po 1.7 ??

5.Oz ce se zaposli pri drugem delodajalacu28.06. in je zaposlena pri njem pred 31.12 več kot 6 mesecev- ali ji bo ta delodajalec dolzan izplačati regres oz ali pri njem pridobi pravico do celotnega dopusta??Pravico do celotnega dopusta in celotnega regresa delavec dobi če je zaposlen več kot 6 mesecev - se pravi pogodba za določen čas 7 mesecev že da to pravico, pogodba za 6 mesecev pa še ne. Kot sem pred časom jaz to "raziskovala" mora delavec delati 6 mesecev in vsaj 1 dan da prekorači mejo kjer ti to pripada.

Za nove zaposlitve, sklenjene do 30.06. (in pod predpostavko, da je oseba 31.12. še vedno zaposlena pri nas), vedno plačajte cel regres za koledarsko leto, za nove zaposlitve, sklenjene po 01.07. pa se izplačuje sorazmerni regres.

Vem da je vprasanj veliko, vendar jih ima prijateljica se vec.. izbrala sem le te. Vnaprej se zahvaljujem za konkretne odgovore.[/quote]
petruska
Novinec
Novinec

Najlepša hvala za pomoč podatke sem posredovala naprej...
Odgovori