off shore

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kim
Novinec
Novinec

off shore

Odgovor Napisal/-a kim »

Zanima me, če kdo pozna svetovalca ali računovodjo, ki bi mi lahko pomagal. Za registracijo ni problem, težje je potem zadevo pravilno izpeljati. Ukvarjamo se z uvozom izdelkov večinoma iz držav izven EU. Vem, da je to OK. Pač plačal večjo carino ampak profitiraš pri manjšem davku na dobiček. Kaj pa potem. Npr. za kontejner plačaš svojemu off shore 30.000 USD in od tam plačaš tovarni 20.000 USD. Na računu tvojega off shore podjetja ti torej ostane 10.000 USD. Kako pa to razliko potem dobiš ven? Ven da so v različnih državah različna pravila pa vendar mi ni logično, da bi potem denar kar enostavno dvignil s svojega računa. Kaj pa knjigovodtvo za off shor?
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Tisti, ki vam bo ustanovil podjetje, naj vam še to pove. Za različne države obstajajo različni predpisi.8-)

lp
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Vem le toliko da npr. na Cipru denar enostavno dvigneš iz računa kot lastnik podjetja. Državi kot nerezident plačaš davek na dobiček od tega dviga. Računovodstvo je seveda obvezno, obstajajo računovodski servisi ki se ukvarjajo z nerezidenti.

Lp
Nataša
kim
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a kim »

martina in nataša hvala in lep pozdrav! KIM
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Se je kdo mogoče srečal s priznavanjem stroškov iz takšnih off shore družb s strani DURS? Je kje dostopen "davčni" seznam držav, katerih računov DURS na ne bi priznavala kot davčno priznan strošek? Obstaja mogoče že kakšna sodna praksa?
Gorazd
Odgovori