Zanime me ali lahko s.p. zraven olajšav po Zdoh uveljavlja tudi olajšavo po 2.odtsavku 49.člena Zddpo za raziskave in razvoj?
Hvala!
davčne olajšave
Moderator: Mirko Zbačnik
Nakup računalnika
ali je nakup računalnika in rač.opreme davčna olajšava?
Re: Nakup računalnika
Da. - velja za s.p. , mislim , da tudi za d.o.o., vendar nisem 100%anka napisal/-a:ali je nakup računalnika in rač.opreme davčna olajšava?
lp
Daras!
Zasebnik lahko uveljavlja le tiste olajšave, ki so "zapisane" v Zakonu o dohodnini (v letu 2006 je olajšava 20% investiranega zneska v opredmetena osnovna sredstva razen osebnega avtomila, pohištva, pisarniškega pohištva in v neopredmetena dolgoročna sredstva). Olajšave za vlaganja v razvoj se omogočene z zakonom o davku od dohodkov pravnih oseb in torej veljajo le za pravne osebe (d.o.o., d.d.; d.n,o, . ..).
Lep pozdrav!
Zasebnik lahko uveljavlja le tiste olajšave, ki so "zapisane" v Zakonu o dohodnini (v letu 2006 je olajšava 20% investiranega zneska v opredmetena osnovna sredstva razen osebnega avtomila, pohištva, pisarniškega pohištva in v neopredmetena dolgoročna sredstva). Olajšave za vlaganja v razvoj se omogočene z zakonom o davku od dohodkov pravnih oseb in torej veljajo le za pravne osebe (d.o.o., d.d.; d.n,o, . ..).
Lep pozdrav!
Slovan-samo en popravek: kolikor vem od lani s.p. lahko uveljavlja davčno olajšavo tudi za neopredmetena sredstva: recimo računalniški program-prej si lahko uveljavljal edino, če si ga kupil skupaj z računalnikom: vse skupaj je bilo opredmeteno OS, od lani pa, če sem pravilno seznanjen, pa lahko tudi gol računalniški program, ki je sicer neopredmeteno dolgoročno sredstvo.
Preverite in me popravite, če nimam prav.
pozdrav
Preverite in me popravite, če nimam prav.
pozdrav