Izvršba?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Izvršba?

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Vložila sem izvršbo za stranko, ki mi do danes ni poravnal svojih obveznosti. Od sodišča sem dobila že sklep o izršbi in sedaj so mu tudi že blokirali račun. Ker je verjetno, da ne bo polagal na račun denarja, da bi bil skle plačan me zanima kakšen je postopek naprej, rubež sredstev?

Ali se splača vložiti za k.d. izvršbo, če ima že blokiran račun? Ali lahko naredimo rubež na lastnico k.d. na njeno premoženje??

Najlepša hvala za odgovore ter lep dan še naprej, NINA
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

1) Komanditna družba je družba dveh ali več oseb, v kateri je najmanj en družbenik odgovoren za obveznosti družbe z vsem svojim premoženjem (komplementar)

To pomeni, da lahko razširite izvršbo še na odgovorno osebo.

Ne razumem pa vaše vprašanje, ali se splača vložiti za k.d. izvršbo, če že ima blokiran račun!?! Blokada računa vam ne pomeni veliko, lahko je blokirana za majhen znesek, lahko za večji, lahko je več upnikov v čakalni vrsti. Vsekakor pa je potrebno najprej na AJPES oz. BANKI (seveda banka pove samo če ste iznajdljivi) ugotoviti vsaj to, za kakšen znesek so blokirani, ko vlagate izvršbo vložite izvršbo na rubež sredstev k.d. in obenem izvršbo še za odgovorno osebo, še prej pa seveda preverite (sami ne morete, lahko odvetnik), če imajo oz. ima odgovorna oseba kakšno nepremičnino (na GURS-u), premičnino (avto, jahto,...), če ima kakšne račun (na Banki Slovenije). Ko ugotovite vse to, potem pa ocenite ali se splača ali ne.
Odgovori