Kmetje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Kmetje

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Enkrat sem že spraševala pa ni bilo nobenega odgovora. Bom poskusila znova. Kmet se je moral registrirati kot zavezanec za DDV in sicer za dobo 60 mesecev zaradi programa SAPART iz katerega je dobil sredstva za nakup traktorja. Zavarovan ni kot s.p. ampak plačuje kmečko zavarovanje. Obračun za DDV bo odajal 2x letno. Zanima me kako je z vodenjem evidenc za kmeta in ali mora poleg obračuna za DDV odajati tudi davčno napoved. Če kdo karkoli ve na to temo ga lepo prosim za nasvet.

Lidija
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Jaz vem toliko, da ti kmetje, ki so zavezanci za DDV morajo odajati davčna poročila. Vem tudi, da ti kmetje pri prodaji normalno izdajo račun z 8,5 % DDV in mu ne obračunavaš 4% povšala.
erin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a erin »

Sem provala kje v zkonu kaj izvedet, ma ni nič oz. ne najdem. Me pa zanima koliko %sredstev so mu odobrili? Vem,da za te razpise zahtevajo, da moraš izpolnjevat določene pogoje, ma da se moraš registrirat za s.p. je malo preveč. Kaj to je bil nujen pogoj?
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Pika saj v tem je problem. On ni registriran kot s.p. torej mu davčnih napovedi ni potrebno odajati. Obdavčen je po katastru kar je vezano samo na dohodnino. Je pa meni sedaj nejasno to kaj narediti z računi za vzdrževanje npr. hleva, kozolca,... s sredstvi ki jih je dobil od saparda je kupil traktor. Skratka pojma nimam. Tudi na zvezi računovodij sem se že nekaj pozanimala pa so tudi boj nejasni kot jasni oni pravijo kar vse dajte v knjige za ddv. Pa ne vem če je res tako.

Lidija
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Joj, to pa je vprašanje. Še pred časom sem imela kar dosti opravka z kmeti, bom malo povprašala. Če kaj več zvem ti jutri povem.
Lp!
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Malo gledam za nazaj - tudi jaz imam takega kmeta. Ali ste v teh letih že izvedele, ali je potrebno ob koncu leta oddati kake bilance na Durs?
LP
Odgovori