Zamenjava službe - posledice vmesen prekinitve del. razmerja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mikena
Novinec
Novinec

Zamenjava službe - posledice vmesen prekinitve del. razmerja

Odgovor Napisal/-a mikena »

Pozdravljeni!

Mi lahko z vašimi odgovori pomagate pri slednjem:
Pred sabo imam zamenjavo službe. Torej želim preit od enega delodajalca k drugemu in sicer na način, da pri enem delam še en mesec, kolikor znaša moj odpovedni rok, od dneva ko oddam pisno odpoved.
Z novim delodajlacem sva za službo že dogovorjena in sicer naj bi jo nastopila v začetku meseca oktobra. Pogodbe z njim še nimam podpisane.

Zanima me, kakšne so posledice zame, če vmes prekinem delovno razmerje in ali je mogoče z novim delodajalcem podpisat pogodbo o zaposlitvi še pred iztekom delovnega razmerja pri starem?

Ne gre toliko zato, da novemu delodajlacu ne bi zaupala, temveč za to, da se je moji prijateljici zgodilo, da je imela ravno tako ustno dogovorjeno službo, pa je novi ni več želel zaposlit, ko ji je delovno razmerje pri prejšnjem poteklo. :(
NATALIJA75
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a NATALIJA75 »

V takšnih primerih se podpiše tako imenovano pismo o nameri, ki je nekakšna predpogodba o zaposlitvi. Tukaj ne gre za nezaupanje, kaj pa če se na primer osebi s katero ste se dogovarjali kaj zgodi (lahko tudi on zamenja službo, ga odstavijo,....) in potem nihče ne bo vedel kaj sta se dogovorila. V "predpogodbi" se dogovorita tako za začetek dela, kot tudi za plačo in ostalo, kar sta se dogovorila ustno.
mikena
Novinec
Novinec

Hvala za vaš odgovor.

Mi lahko prosim pomagate še okrog prvega dela mojega vprašanja, torej kakšne so oz. bi bile posledice zame, če bi prišlo pri prehodu do nekajdnevne prekinitve: npr. pri starem bi prekinila 28.9., pri novem pa bi se zaposlila s 2.10?

Zanima me še koliko dodeljenega dopusta lahko pri starem izkoristim in koliko regresa lahko pričakujem (imam izkoriščenih 10 dni letošnjega dopusta, dodeljenih imam 22 dni, sedajšnji delodajalec mi je ob junijski plači izplačal že 50% regresa)? Mi lahko sedanji delodajalec kako prepreči, da bi izkoristila pripadajoči dopust?

Pri zdajšnjem delodajalcu sem zaposlena nekaj več kot pet let in imam sklenjeno pogodbo za nedoločen čas.

Vnaprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore.
mikena
Novinec
Novinec

Lepo prosim, mi lahko kdo posreduje informacijo na moja zgornja vprašanja?

Vnaprej hvala za vaše odgovore.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

glede dopusta , vam po zakonu po 6 mesecih nepretrganega dela pripada celoten dopust in regres. Moje mnenje je, da bi vam sedajšnji delodajalec sicer moral omogočiti, da izkoristite celoten dopust (enako velja za regres) skladno s 164. čelnom ZDR, razen če se z delodajalcem ne dogovorita drugače.

Lp
marea
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Odgovori