Banke !
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Knjigovodja
- Računovodski vajenec

Besna sem na NLB!
Fuj! Nekje se moram izkašljati. Velepametne glave pri NLB so so odločile, da bodo "posodobile" in "poenostavile" poslovanje v Pro-kliku. Že prej, ko so bančne stroške obračunavali enkrat tedensko in provizijo posebej, se mi je to zdelo čisto drobnjakarstvo, ampak smo vsaj dokaj hitro spacali skupaj specifikacijo in ustrezno knjižili teh pet ali šest mesečnih plačil.
Ampak zdaj so pa oni pametni - račun bodo izdali enkrat mesečno, konec meseca, kar je super, nič ne rečem. Malo manj super pa je, da bodo provizijo odtegovali z računa sproti, ob vsaki pošiljki plačil. Torej vsak dan eno drobnarijo. In so mi podarili vsak dan vsaj eno dodatno knjižbo na konto 132, lahko pa tudi več, če po poslanih več paketov plačil - plačujemo pa vsi, ko dobimo prilive.
Prekrasno in presrečna sem. Čestitam NLB, res mislite na uporabnike - močno domnevam, da bomo fiksne stroške upravljana z računom (SIT 2.600,00) še vedno kar sami morali napraviti primeren dokument in ga poknjižiti, torej ne bo kaj dosti manj dela, kot prej s specifikacijo.
Tako, izkašljala sem se. Mogoče je malenkost, ampak zame je bila prav ta malenkost kaplja čez rob - na vseh koncih in krajih se vračuje, racionalizira, NLB pa se dobesedno norca dela. Pa kaj bodo bankrotirali, če bi za stroške plačilnega prometa račun obremenili konec meseca? Računovodski delavci stalno poslušamo, kako nas je preveč, kako smo samo paraziti, a stalno nam iz vseh strani nalagajo dodatne "malenkosti", zato pa nismo nič bolj plačani ali cenjeni.
Kako je pa kaj pri drugih bankah? Tako so me razjezili, da resno razmišljam predlagati zamenjavo banke!
Vem da pri Raiffeisen lepo konec meseca izdajo račun za provizijo, za stroške upravljanja računa in druge stroške in na zadnji dan v mesecu znesek tudi odtegnejo in konec komedije.
Ampak zdaj so pa oni pametni - račun bodo izdali enkrat mesečno, konec meseca, kar je super, nič ne rečem. Malo manj super pa je, da bodo provizijo odtegovali z računa sproti, ob vsaki pošiljki plačil. Torej vsak dan eno drobnarijo. In so mi podarili vsak dan vsaj eno dodatno knjižbo na konto 132, lahko pa tudi več, če po poslanih več paketov plačil - plačujemo pa vsi, ko dobimo prilive.
Prekrasno in presrečna sem. Čestitam NLB, res mislite na uporabnike - močno domnevam, da bomo fiksne stroške upravljana z računom (SIT 2.600,00) še vedno kar sami morali napraviti primeren dokument in ga poknjižiti, torej ne bo kaj dosti manj dela, kot prej s specifikacijo.
Tako, izkašljala sem se. Mogoče je malenkost, ampak zame je bila prav ta malenkost kaplja čez rob - na vseh koncih in krajih se vračuje, racionalizira, NLB pa se dobesedno norca dela. Pa kaj bodo bankrotirali, če bi za stroške plačilnega prometa račun obremenili konec meseca? Računovodski delavci stalno poslušamo, kako nas je preveč, kako smo samo paraziti, a stalno nam iz vseh strani nalagajo dodatne "malenkosti", zato pa nismo nič bolj plačani ali cenjeni.
Kako je pa kaj pri drugih bankah? Tako so me razjezili, da resno razmišljam predlagati zamenjavo banke!
Vem da pri Raiffeisen lepo konec meseca izdajo račun za provizijo, za stroške upravljanja računa in druge stroške in na zadnji dan v mesecu znesek tudi odtegnejo in konec komedije.
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da ne zaidemo v vode (anti)propagande!
. Sicer ima vsak pavico izraziti svoje mnenje in (ne)strinjanje. Izbira banke je vaša.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Knjigovodja
- Računovodski vajenec

Elektrik, oprosti. Razumem, da na vse skupaj gledaš s svojimi moderatosko odgovornimi očmi. Vse skupaj je dobesedno izletelo ven, brez kakršnekoli želje po propagandi ali antipropagandi, samo v obupanem besu, ker vem, da kaj dosti storiti ne morem ( žal tudi zamenjava banke ni v moji pristojnosti) in ker imam občutek, da se bo vse skupaj lepo pogoltnilo in mir.
Že zaradi elektrika ne želim, da bi se tole sprevrglo v glodanje NLB na splošno, ampak samo komentiram eno njihovo precej slabo potezo.
Seveda imajo vse banke svoje pluse in minuse, zaradi marsikatere lahko glava boli. Ni moj namen kritizirati NLB na vseh področjih - bilance za kredite in pojasnila je treba dati na vsako banko. Ampak tukaj, s tem dnevnim malenkostnim odtegovanjem provizije so ga pa kiksnili 100 na uro. Mene so vsekakor dregnili v živo.
Že zaradi elektrika ne želim, da bi se tole sprevrglo v glodanje NLB na splošno, ampak samo komentiram eno njihovo precej slabo potezo.
Seveda imajo vse banke svoje pluse in minuse, zaradi marsikatere lahko glava boli. Ni moj namen kritizirati NLB na vseh področjih - bilance za kredite in pojasnila je treba dati na vsako banko. Ampak tukaj, s tem dnevnim malenkostnim odtegovanjem provizije so ga pa kiksnili 100 na uro. Mene so vsekakor dregnili v živo.
Besna sem na NLB!
Tudi jaz sem besna, zaradi te odločitve in pa zaradi višine provizije pri pologih dnevnih izkupičkov. Minimalno 500 sit ali procenti- kar je ugodnejše.
Ljudje božji - izkupičke polagamo dnevno - to je cca 300 pologov, se pravi to je minimalno 150.000,00 SIT na leto samo za to, da na njihovem okencu nekdo sprejme ta denar in ga vknjiži. Nič drugače ni, če ga oddaš v nočni trezor, za katerega moraš plačevati še letno najemnino.
Lep dan vsem skupaj

Ljudje božji - izkupičke polagamo dnevno - to je cca 300 pologov, se pravi to je minimalno 150.000,00 SIT na leto samo za to, da na njihovem okencu nekdo sprejme ta denar in ga vknjiži. Nič drugače ni, če ga oddaš v nočni trezor, za katerega moraš plačevati še letno najemnino.
Lep dan vsem skupaj
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Saj ni tako hudo, knjigovodja
.
Mogoče bi bilo dobro, da se obrnete kar na banko.
Mogoče bi bilo dobro, da se obrnete kar na banko.
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 12 Sep 2006, 13:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Knjigovodja
- Računovodski vajenec

Mogoče je racionalno za NLB - njim program deluje avtomatsko. Mi nimamo nobenega avtomata, ki bi knjižil te drobnarije, bo treba kar na roko.pamps napisal/-a:Ampak v dopisu sporočajo, da so to naše potrebe.......in racionalizacija poslovnih procesov......
Lepo. Vidim, da nisem edina, ker sem mislila že, da se samo meni trga. Skrajni čas je, da grem tudi jaz na dopust.
Tudi sama sem včeraj mislila, da bom morala knjižiti vsako provizijo, za vsak poslani virman, ampak, ko sem danes izpisala bančni izpisek NLB, sem opazila, da so brisali vse te naloge za provizijo, jih sešteli in v izpisek dali en virman s sešteto provizijo za tisti dan. Tako, da so mi prihranili en jezen telefonski pogovor. Malo bolje je, vendar pa še zmeraj slabše kot je bilo.