Pozdrav!
Prosim za pomoč bolj izkušene finančnike od mene same. Na osnovi sodne poravnave moram izplačati našemu zaposlencu premalo izplačane plače in zamudne obresti. Zanima me s stališča dohodnine kako ravnati pravilno.
Če imam prav so zamudne obresti na osnovi 8. točke 20.člena Zdoh neobdavčene. (lahko izplačam na TRR in ne rabim oddat REK-a na DURS)??Kako pa obračunam premalo izplačano plačo. Kot oznako 1101 Plače, nadomestilo plače idr. in kakšno stopnjo dohodnine vzamem.
Hvala vam za pomoč in lep pozdrav
Izplačilo premalo izplačanih plač in zamudnih obresti
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Dohodnino obračunate na osnovi lestvice, ki je veljavna na dan izplačila - to bo sedanja lestvica, ravno tako izpolnete sedaj veljavne obrazce.
Kar se pa tiče letnega obračuna dohodnine, pa poročate v rubriki letošnjih izplačil plač, rubrika 1101, poleg tega pa znesek plač za nazaj poročate še v rubriko obrazca "Dohodki ki se povprečijo".
V bistvu so podatki za izplačila plač preteklih obdobji poročani dvakrat, a le tako zagotovite, da je dohodnina pravilno obračunana.
P.S.: Odgovoril sem na podlagi obrazca za dohodninske napovedi za leto 2005.
Kar se pa tiče letnega obračuna dohodnine, pa poročate v rubriki letošnjih izplačil plač, rubrika 1101, poleg tega pa znesek plač za nazaj poročate še v rubriko obrazca "Dohodki ki se povprečijo".
V bistvu so podatki za izplačila plač preteklih obdobji poročani dvakrat, a le tako zagotovite, da je dohodnina pravilno obračunana.
P.S.: Odgovoril sem na podlagi obrazca za dohodninske napovedi za leto 2005.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Izplačilo premalo izplačanih plač in zamudnih obresti
Najlepša hvala za pomoč.