članarina GZS

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Predlog je v pripravi, ni pa bil še sprejet zakonsko, to boste videli v UL RS.
lp
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Ali nismo to temo že obdelali in ugotovili, da bo sprejetja njihovega novega statuta velja vse po starem, potem pa smo lahko tudi izbrisani:
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... 88&start=0
Ali je spet kako drugače?
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

Ja smo jo že obdelali ja..:) treba bo počakati nekje do novembra smo takrat ugotovili oz. bili seznanjeni...tak,da še čakajmo... :roll:
Do takrat smo še dolžni plačati.
Lp, Tajči
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kako pa razumete naslednje vprašanje, postavljeno na Ministrstvo za gospodarstvo(objavljeno v Informacijah GZS): Ali lahko uveljavlja deleže upravičenj podjetje, ki je bilo izvrisano iz sodnega registra pred 24.6.2006,čeprav ...
Za kakšne deleže gre?Ne vem nič o tem.Ali to pomeni, da bomo na podlagi plačanih članarin dobili vsi deleže v novo oblikovani GZS in kaj nam bodo pomenili, oz.kaj bomo lahko z njimi?In če ja, ali ti bo pripadal v opbeh primerih-če se boš odločil za prostovoljno članstvo in če se ne boš?
mimka
Začetnik
Začetnik

GZS članstvo

Odgovor Napisal/-a mimka »

Mene pa zanima, ali je še obvezno plačevanje članarine Gospodarski zbornici Slovenije? Nekaj je bilo govora o prostovoljnem članstvu, ne vem pa če je to že v veljavi ali še ne.
Dobili smo namreč položnico in jo s.p., za katerega plačujem položnice, ne želi plačati! Ali jo mora ali je v dolgu če je ne?

Hvala,
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

mimka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mimka »

Hvala, nisem vedela, da je bila tema že obdelana.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Ta gzs

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali ste že dobili račun od GZS in ali ga nameravate plačati?
:ssok:
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

Ja, ravno danes smo dobili položnico. Ja bomo še jo plačali, kaj češ druga?

Še enkrat vam kopiram odgovor, ki sem ga prejela iz GZS:
"Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 26.5.2006 sprejel nov Zakon o gospodarskih zbornicah (UL RS, št. 60/06), veljati pa začne petnajsti dan po objavi, torej 24. junija 2006. V novem zakonu je predvideno, da postane Gospodarska zbornica Slovenije z dnem uveljavitve tega zakona pravni naslednik GZS, njeni člani pa postanejo člani pravnega naslednika GZS. V zakonu je tudi določilo, da mora pravni naslednik GZS v petih mesecih po uveljavitvi zakona uskladiti svoj statut in delovanje z določbami novega zakona. Do sprejema statuta pravnega naslednika GZS, člani še ne morejo izstopiti in plačujejo članarino v skladu s predpisi, ki so plačevanje članarine urejali do uveljavitve tega zakona. "

Torej novembra nam bo vse bolj jasno...tako jaz razumem.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

To razumem, ampak vprašanje je, ki me še vedno muči: ali se bomo resnično izognili plačevanju članarin, tudi če bo članstvo prostovoljno?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz razumem, da se boš lahko odločil biti ali ne biti član GZS. In če boš član, verjetno ostane tudi članarina. Vprašanje, kaj bo s tistimi, ki se bodo izčlanili, je postavil nekdo na nekem seminarju, a točnega odgovora nismo dobili, zgolj informacijo, da naj bi vsaka pravna oseba ali oseba, ki opravlja dejavnost, bila vključena v neko združenje, zbornico. Najbolje, da počakamo, saj bomo baje dobili pisna navodila o tem, kar mislijo, da je najbolje za nas......
muri30
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a muri30 »

Kot jaz razumem iz tega http://www.gzs.si/?ID=30889&IDpm=-1 sporočila o sprejemu statuta, bomo lahko izstopili šele po 1.1.2007 in hkrati bomo primorani plčati članarino še za mesec januar ?
Odgovori