prva zaposlitev- višina plače

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
19798191
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

prva zaposlitev- višina plače

Odgovor Napisal/-a 19798191 »

[:D]vsem en lep pozdrav!

končujem študij vpš- podjetniške finance, 4 leta vodim knjigovodstvo preko mladinskega servisa s.p.-ju. sedaj se zame zanima srednje veliko, uspešno, privat, trgovsko podjetje, za delo v računovodsko-finančnem oddelku[:I]na faksu sem bila med najboljšimi v svojem letniku, hitro se učim, in direktor podjetja je slišal zame preko svoje hčerke. ponujajo mi mesto pomočnice vodje oddelka, vendar naj bi se 1 leto le učila, brez pomembnih odgovornosti(razen tistih standardnih).
zanima me vaše mnenje o višini plače, ki bi mi glede na navedeno pripadala, lahko okvirno. namreč,če me bo delodajalec vprašal kakšno plačo hočem, nimam pojma kaj bi mu rekla- izkušnje imam le preko servisa. ne bi pa rada izpadla prenapihnjena, vendar tudi ne podcenjena.[:)]

prosim za čim več mnenj in osebnih izkušenj, oglasite se tudi delodajalci![;)]

hvala vsem, lp

hvala vsem!

kiki
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Ja tole pa ni ravno lahko vprašanje. Najveretneje bo to doo kjer boš zaposlena. Delovne dobe še nimaš nič, izkušnje imaš z vodenjem s.p.Izhodiščna plača za junij med delavci zaposlenimi pri pravnih osebah ti za VII. stopnjo pripada bruto 163.783,00 sit. Koliko boš na to dodala pa moraš presoditi sama, sicer pa, če te bo delodajalec sploh vprašal. Koliko zares znaš še bo pokazalo kmalu.

Lidija
mincek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mincek »

Kot delodajalka oziroma tista,ki izbiram kandidata, ZMERAJ povprašam, kakšno plačilo kandidat v ožjem izboru pričakuje in zahtevam odgovor brez izmotavanja. Tisti, ki postavi imaginarno visoko ceno, odleti, saj to pomeni, da sploh ne razmišlja o tem, koliko je njegovo delo vredno. Tisti, ki postavi socialno ceno, prav tako odleti, ker ali ne verjame v svoje sposobnosti ali pa misli, da potrebujemo psička in ne delavca. Na začetku vsekakor nizka, vendar človeka dostojna plača, ko pa se nekdo izkaže s samostojnostjo, zanesljivostjo, odgovornostjo, pa mora obvezno slediti stimulacija. Razumen privatni delodajalec bo dal tudi tajnici direktorsko plačo, če bo držala vsaj en vogal firme, in če bo posel seveda le-to omogočal. Pa veliko uspeha!
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Če delodajalec ni sposoben plačati delavca toliko koliko pričakuje še ne pomeni, da se delavec previsoko ceni. Plače za isti profil se tako razlikujejo, da je res teško odrediti pravo višino, ki bi ustrezala konkretnemu delodajalcu. Selekcija in eliminacija na osnovi želje o višini plače kandidata brez dodatne obojestranske obrazložitve se mi zdi neprimerna.
Kandidati bi se morali pozanimati o referencah in boniteti potencialnega delodajalca v fazi priprave na razgovor.
LP
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

vcasih je bilo potrebno obvezno opraviti pripravništvo. in v tem primeru smo plačevali 70 % izhodiščne plače, vendar za določeno obdobje - recimo pol leta, kar je tudi razmeroma primerna doba za uvajanje.

čim višjo plačo ti želim! :twisted:
klemens
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a klemens »

Najprej en lep pozdrav.

Moj predlog bi bil, da se za začetno obdobje, npr. 6 mesecev dogovorita za cca povprečno plačo v kraju, kjer bi delo potekalo, nato pa glede na uspešnost določita normalno plačo.

Na ta način ne izgubiš dosti, pridobiš pa nekaj izkušenj, spoznaš neko okolje ter morebiti dobiš dobro službo (zanimivo in spodobno plačano).

Poskusi tudi malo predebatirati, kaj lahko pričakuješ kasneje. Če je vodja oddelka slabo plačana potem se ti kaj dobrega ne bo godilo glede plače.

LP,
Klemen
19798191
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a 19798191 »

:) najlepša hvala vsem!!

zdaj grem pa najprej na morje, hi8-)!

lep dopust vsem!:D

kiki
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

To pa ni fer, mi pa moramo delati. Šalim se. Lep dopust in čim višjo plačo po dopustu.
LP
Odgovori