Starševski dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Starševski dopust

Odgovor Napisal/-a pika1 »

S to zadevo se še nisem srečevala. Delavec mi je prinesel obrazce za 15 dnevni starševski dopust. Kako mu obračunam plačo? Se to refundira?
Hvala in lep pozdrav!
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Že vem, kako moram naredit.:mrgreen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi jaz se še nisem do sedaj, a imam enega delavca, mi lahko na hitro poveš, kako in kaj?

Mirk:oops:
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Tudi jaz sem imela tak primer. Obračunala sem samo ure ko je dajansko delal za starševski dopust pa sem na plačilo listo napisala samo ure in v oklepaju očetovski dopust. Te ure ne obračunaš ker se ne refundirajo ampak zavod plača te dni delavcu. Delodajalec praktično s tem nima nič. Je pa potrebno na durs poleg plačilne liste za delavca ki je na starševsem dopustu priložiti še kopijo potrdila o priznanju starševsega dopusta ki ga dobite od centra za socialno delo. To potrdilo prejmete ko delavec na center odnese papirje obr. S-2, S-6 morda je še kateri sem pozabila. Vse obrazce dobite pri pristojnem centru za socialno deo. Omenjena dva mora potrditi tudi delodajalec.

Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kaj pa obrazec M4/M8, te ure zavedemo kot refundacija (npr. bolniška), in v poročanju dohodnine?

Mirko
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Jaz bom naslednji mesec imela obračun. Enostavno bom dala kot porodniški dopust, le evidenčne ure.
LP
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Kar se tiče dohodnine bo dobil podatke za dohodnino od centra za socialno delo v jan.2005 in jih bo moral upoštevati v dohodnini ko jo bo oddajal en izvod bo prinesel delodajalcu oz.kopijo saj na tistem obračunu ki ga bo takrat prijel piše obvestite svojega delodajalca, kar se tiče obr. M4 boste ure vpisali pod št.10.

Lidija
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

V sklopu te teme bom navezala še nekaj kar do sedaj nisem vedela oz. sem površno brala pravila: da je v osnovo preteklega leta potrebno upoštevati prejemke, ki jih je delavec prejel od zavoda za zaposlovanje. Zavrnili so mi refundacijo za krvodajalstvo ker je v obrazcu ER-28 manjkal podatek za dva meseca: delal od januarja do maja in od avgusta naprej.
LP
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Pozdrav!
Jaz sem v letu 2003 imela tak primer. Pri plači sem, kot ste že pisali, samo informativno vnesla ure očetovskega dopusta. Za dohodnino ni bilo problemov. M-4/M-8 pa se vpiše pod nadomestila toliko ur kot je bil delavec na dopustu. To so mi povedali na ZPIZ-u.
Lep dan
ekonomist
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ekonomist »

Mene pa zanima koliko časa traja - 15 delovnih ali koledarskih in
ali delavec dobi prej vso dokumentacijo kot nastopi dopust ali gre
lahko takoj po rojstvu na dopust in potem ureja papirje.
a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a a »

koledarskih
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Delavec dobi od CSD Potrdilo o priznanju posamezne vrste starševskega dopusta (po dnevih koriščenja).

Mirko
Odgovori