preventivni zdravstveni pregled delavca

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

preventivni zdravstveni pregled delavca

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Zasebnik je zaposlil delavko za računovodska dela. Le ta je bila na preventivnem zdravstvenem prgledu septembra 2004, vmes pa na porodniškem dopustu (torej je zdravstveno vseskozi bila pod nadzorom). Ali mora po zakonu delodajalec obvezno pred zaposlitvijo poslati delavko na preventivni zdravstveni pregled? Ali je to določeno glede na leta odkar je bila zadnjič na pregledu???

Če ima kdo kakšno informacijo glede tega bi bila zelo hvaležna!!!
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Odvisno kakšno obdobje za opravljanje zdravniških pregledov je zapisano v Izjavi o varnosti in če ima dokazilo o opravljenem zdravniškem pregledu leta 2004 za isto dejavnost.
DECO
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Potrdila nima, zdravniški pregled pa je bil opravljen za isto dejavnost!

Če prav razumem je odvsno od delodajalca in kaj mu piše v izjavi o varnosti :roll:
DECO
Računovodja
Računovodja

Izjavi o varnosti mora biti priloženo potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu (za računovodske storitve je obdobje 5 let oz. manj, če ima delavec probleme z vidom, sluhom,...). Morda bi prejšnji delodajalec dal kopijo potrdila, jaz sem jo moji delavki dala. Sicer pa bo potrebno zdravniški pregled opraviti ponovno. Ali pa upati, da ne pride inšpektor dela. Mimogrede, pri nas je bil prejšnji teden.
DECO
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Nam lahko zaupate v kaj se je najbolj vpikoval? Je prišel kar tako, ali ste imeli prijavo?
slava
DECO
Računovodja
Računovodja

Inšpektor dela je prišel kar tako, ni bilo prijave. Pregledal je stroje, orodja, elektro omarico z napeljavami, sanitarije in garderobo. Pregledal je Izjavo o varnosti z vsemi prilogami in kadrovsko evidenco zaposlenih (ker je z aprilom stopil v veljavo nov zakon o vodenju evidenc), pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste. Na srečo je vse štimalo, le kadrovskim evidencam sem morala nekaj podatkov dodati - to v zvezi s tem novim zakonom. Ni težil.
DECO
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

Kako pa knjižite zdravniške preglede za delavce, ki jim plača podjetje pregled oz. na kateri konto.
Odgovori