Odprtje rač. servisa

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Ataja
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Ataja »

Nisva se dobro razumela - tehnološki višek bom samo, če pride do stečaja. Sicer nimam te možnosti, saj bo potreba po drugem delavcu, ki ga pa najverjetneje ne bo dobil.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Stečaj je nekaj drugega ... Navadno vas (če ste glavni računovodja) potrebujejo tudi v firmi "v stečaju" in možnost, v kolikor ima še namen polsovati v nadalje je, da s tem delom nadaljujete v novi firmi je velika. V kolikor pa stečaj pomeni tudi prenehanje firme, so možnosti slabše. Sedaj gre le za vas in premislite, kaj bi iz nastale situacije lahko izstistnili vi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Ataja
Začetnik
Začetnik

Nove firme ne bo in tudi s stečajem se ne bi rada ukvarjala. Zato bi raje čim prej spokala stran, vendar moram prem poskrbeti za svoje preživetje - če ne bom prepozna. Samo v tem primeru bom tehnološki višek.

Razmišljam, da bi bilo verjetno najbolje - kot sem že omenila, da bi s.p. odprl mož, jaz bi mu brezplačno pomagala. Ko bo pa situacija zrela (zavod za zaposlovanje ali pa že dovolj strank), pa sama odprem s.p. :svprasaj:

Še enkrat hvala za vse dosedanje in bodoče predloge.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Začetek je vedno težak...., a tudi pomoči zavoda se ne odrecite prehitro. sicer ne vem, koliko delovne dobe imate, nekalj let kot samostojna računodkinja - izkušnje, ki marsikatermu(i) manjkajo vi imate. Čas pred novim letom je tudi pravi za preskok k novemu računovodji..

Ne vem, koliko časa bi bili na zavodu, a za urejanje in zbiranje strank je tudi to nekaj. Ne pozabite na morebitna sredstva ob samozaposlitvi. Zakaj bi sami dali odpoved? Glede odpravnine pa, v obeh primerih je odvisno od poteka stečaja. Zagotovo vam je ne bo mogel izplačati pred stečajem in v obeh primerih gre v stečajno maso... Kolikšna bi bila ta, pa je vam najbolj jasno.

11 let nazaj sem bil tudi jaz na tem, s to razliko, da sem bil daleč od samostojmega računovodje, le 8 let prakse sem imel na raznih delih. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Ataja
Začetnik
Začetnik

Imam 13 let delovne dobe, nisem pa še preverjala koliko časa bi lahko bila na Zavodu. Verjetno pa bi mi kar hitro našli kakšno delo, tako da moram biti pripravljena že prej.
V stečaj letos najverjetneje še ne bomo šli, vprašanje pa je, koliko časa še misli vztrajati, ker mu je to ( v njegovi glavi) nesprejemljiva varianta. Jaz pa imam počasi vsega dovolj - zato bi dala odpoved.
Vem, da je novo leto tudi čas za preskok k novemu računovodji, zato moram začeti delati na tem.
Ne bi pa tudi rada prej razlagala o svojem, ker bi se mi marsikaj še poslabšalo.
:evil: :!: :?:
Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Škoda, najbolje bi bilo speljati stečaj čim preje, ker tako ostane več za poplačilo lastnikom in dolžnikom, pa še več zdravega jedra ostane za morebitno nadaljevanje firme.

Vi lahko opredelite v načrtu zaposlitve, da boste šli pač na svoje. Tako zavodu ne bo potrebno skrbeti za vašo službo, ker ste v bistvu že preskrbljeni in glede tega tudi vam ne bo potrebno iskati zaposlitve (razen, če je bilo v katkem kaj spremenjeno na tem področju ...). Na zavodu vedo, da to ne gre kar čez noč - verjetno vam bodo v pomoč, vsaj meni so bili konec lanskega leta, ko sem bil v podobni dilemi. Firma res ni šla v stečaj, a je zaradi majhnega obsega posovanja morala odpustiti vse zaposlene.

Povprašajte na zavod, kaj je s pravicami po tem, če sami daste odpoved - vsaj kar je glede subvencije za zamozaposlitev.

P.S.: Vse dogajanje je verejtno za vas dokaj stresno - zato bodite še bolj samozavestni - saj zmorete.
Mirko Slika
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Subvencijo za samozaposlitev dobiš, samo da si prijavljen vsaj en mesec na zavodu kot iskalec, ne glede na to če si sam dal odpoved. Pogoj je, da si potem 2 leti zaposlen v tej svoji firmi, drugače vračaš z obrestmi. Firmo pa lahko odpreš s pomočjo vavčerskega svetovanja prek lokalnih razvojnih agencij. Letno imaš na voljo 1 mio (50% stroškov ti krijejo). Svetovanje je sicer precej omejeno... vem pa da za odpiranje firme je na voljo za odvetnika.

LP
A
Ataja
Začetnik
Začetnik

To velja verjetno samo za odprtje firme, kjer pa potrebujem denar za otvoritev. Bolj razmišljam o s.p., ki je veliko cenejši.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ne, velja tudi za s.p. Razlika nudenja svetovanja je le, ali zaprosite za sredstva pred ali po registraciji, medtem ko je denarna pomoč enaka za oba primera.

Zglasite se na zavodu, obrazložite situacijo in verjetno boste že dobili konkretne napotke (upam).
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Morda v razmislek: znanka mi je nekoč povedala, kako je podoben problem, kot je vaš, rešila njena svakinja. Štiri s.p.-jevke (dve že delujoči, dve na novo ustanovljeni) so združile moči, skupaj najele prostore, skupaj nabavile računalnišo in programsko opremo (potrebujejo le en program, ki deluje v mreži) in ostalo opremo (telefonija, fax, fotokopirec,...); vsaka nekaj, tako da v knjigah vse štima. Delijo izkušnje, znanje, na seminarje hodijo posamično in si delijo ustne informacije in gradivo, na strokovno literaturo je naročena le ena, a jo uporabljajo vse in kar je tudi pomembno: v času dopustov nadomeščajo druga drugo. Vsaka pa ima svoje stranke in svoje pogodbe. Sliši se skoraj idilično, v praksi pa verjetno ni tako rožnato in morda je kdaj pa kdaj tudi grdo, a deluje že kar nekaj let.
Darija
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Darija »

Zanima me če pozna kdo res dober tečaj o vodenju računovodskega servisa. Sama sicer delam v računovodstvu že več kot 10 let, vendar imam še vedno pomisleke, da bi odprla računovodski servis, ker sem se do sedaj vedno samoizobraževala. Predvsem me zanimajo čisto tehnične stvari.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Saj veste: reklame le preko zasebnih sporočil ali elektronske pošte ;)
Odgovori