dodatek na minulo delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anni
Nov član
Nov član

dodatek na minulo delo

Odgovor Napisal/-a anni »

Zanima me ali pripada dodatek na minulo delo, če si na bolniški nad 30 dni in dobivaš nadomestilo plače?
Hvala in lp!
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Osnova za bolniško nad 30 dni je prejeta plača v preteklem letu, povečana za koeficient rasti plač v RS. Minulo delo je tako zajeto že v osnovi in se na obračunano nadomestilo ne dodaja.
LP
Anela
anni
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a anni »

A to pomeni, da če se ti med tem časom, ko si na bolniški nad 30 dni poveča dodatek na minulo delo, se ga ne upošteva? Ker pri nas je na plačilni listi specificirano bruto plača in posebej dodatek. Npr. redno delo (oz. če si na bolniški, nadomestilo) 250.000 + bruto minulo delo npr. 1,5%= skupaj bruto os
ali se za nadomestilo vzame skupaj bruto OS ali samo redno delo?
Hvala za odgovor!
lp
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Kot sem vam že odgovorila: osnova za bolniško nad 30 dni je izplačana bruto plača v preteklem letu in zajema tako osnovno plačo, kot tudi minulo delo in morebitne druge dodatke. Ko boste končali bolniško, boste dobili pa spet izplačano redno delo + minulo delo.
LP
Anela
FIRBKA
Začetnik
Začetnik
Kraj: Piran

Odgovor Napisal/-a FIRBKA »

Na bolniško do 30 dni pa se obračuna minulo delo? Meni program obračunava minulo delo na osnovni bruto in prav tako med bolniško. Očitno ta izračun ni pravi.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Osnova za bolniško do 30 dni je pretekli mesec (ali 3 pretekli meseci). Tudi tam je upoštevano že minulo delo.
Ampak, če računamo kot navadno urno postavko z minulim delom, delavec ni nič prikarajšan.
Odgovori