Avtoprevozniki plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Furlan
Začetnik
Začetnik

Avtoprevozniki plače

Odgovor Napisal/-a Furlan »

Lep pozdrav,

morda malo naivno vprašanje pa vendar, pri nas (s.p.) zaposleni šoferji zahtevajo višjo plačo :sjezen: (vozijo špedicijo). Ker se nam (seveda) zdi, da nimajo prenizkih plač nas zanima, če kdo ve koliko dobijo drugi šoferji, drugod. Koliko dobijo NETO plače? Kako je z izplačili dnevnic?
Ali mi lahko sploh kdo odgovori na tako vprašanje?

Želim vam lep večer, Lana :D :D :D
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Sicer nimam "službenih" izkušenj s tem, vendar je moj znanec šofer in vozi tako po Sloveniji kot v tujini. Plačo ima na ravni minimalne, dobi pa toliko več v obliki dnevnic. Ne vprašujte me po podrobnostih, ker mi več ni hotel razkriti, vsekakor pa vem, da ni revež. Zaposlen pa je pri nekem s.p.

Lp,
JulijaL
otrocek
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a otrocek »

glede na to, da voznikov kritično primanjkuje, se sami odločite ali so delavci dobri in jim potem zato tudi zvišate plačo. plače pa so za povsod vsakega voznika premajhne.
ito
Novinec
Novinec
Kraj: slo bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ito »

otrocek napisal/-a:glede na to, da voznikov kritično primanjkuje, se sami odločite ali so delavci dobri in jim potem zato tudi zvišate plačo. plače pa so za povsod vsakega voznika premajhne.
Kot poklicni voznik v mednarodnem transportu se popolnoma strinjam s tem.

Ni mi znano kakšne plače imajo pri Furlanu,je pa dejstvo,da smo vozniki povečini prijavljeni ali za minimalno ali pa zelo blizu minimalne osnovne plače. Dejstvo je tudi,da trenutno vlada kronično pomanjkanje voznikov. Lastnik firme pa sam najboljše ve,kako je zadovoljen z zaposlenimi in kakšno plačo jim za opravljeno delo daje. Če je firmi v interesu obdržat zanesljivega,izkušenega delavca,potem bo plača temu primerna. Mislim da je vseeno manjši strošek malo višja voznikova plača kot pa da tovornjak stoji,ker ga nima kdo vozit. Vemo,da se kamion izplačuje in služi takrat ko dela,ne ko stoji.

In čisto mimogrede - spraševat kako so delavci/vozniki plačani drugje in ali so pri vas plačani premalo ali preveč - to je rahlo smešno. Mislim da dobro veš,kakšne so povprečne plače šoferjev v Sloveniji...
Odgovori